Sudėtinės dalys:
-
Jogurtas, 1 l
-
Konservuoti persikai, 400 g
-
Vanduo, 1 l
-
Želė, 4 vnt.
Gaminimas:
Istorija kasmet kartojasi – per šventes didžioji dalis dramos veiksmo vyksta ant stalo arba aplink stalą. Tai primena dalyvavimą valgymo maratone. Kas jį laimi? O gi tas, kuris valgo saikingai ir nepadaugina sotaus maisto. Pagaminsime desertą, kuris per šventes neapsunkins nei vieno šeimos nario skrandžio bei padės įveikti valgymo maratoną…
1 l karšto vandens kruopščiai ištirpiname 4 pakelius persikų želė (įprastai 1 želė pakelio turinys sumaišomas su 0,5 l vandens, šiuo atveju vandens kiekis dvigubai mažesnis). Paliekame atvėsti 20-30 min.
Nedideliais kubeliais susmulkiname konservuotų persikų puseles.
Į želė masę įmaišome 1 l persikų skonio jogurto. Gerai išmaišytą masę supilame į dailios formos indą bei patalpiname į šaldytuvą.
Palaikius šaltai keletą valandų, masė ima stingti, tampa klampesnė. Tuo metu galime suberti smulkintus vaisius – jie nenuskęs dugne, pasiskirtys tolygiai.
Dabar paliekame desertą nakčiai stingti šaldytuve.
Skanaus!