Pamenate šalto bananinio meduolių pyrago receptą? Štai labai panašus pyrago receptas - šįkart su varške.
Sudėtinės dalys
-
Grietinė, 3 v. šaukštai
-
Sausainiai, 450 g
-
Sviestas, 200 g
-
Varškė, 400 g
-
Cukrus, 100 g
-
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
-
Citrinos žievelė, 1 v. šaukštas
-
Aguonos, 4 v. šaukštai
-
Pienas, 1/2 stiklinė
Gaminimas
- 1Kambario temperatūros sviestą išsukime su cukrumi, sudėkime varškę (liesą 9 proc.), grietinę ir išplakime;
- 2
Pridėkime tarkuotos citrinos žievelės, aguonų (prieš tai nuplikykime jas karštu vandeniu, nukoškime) ir gerai išmaišykime. Varškės masė pertepimui baigta!- 3
Pašildykime pieną, leiskite jam aušti;- 4
Sausainius pamirkykime piene ir išdėkime kepimo formos pirmą sluoksnį. Antrą sluoksnį dėkime iš varškės masės ir taip toliau... iki viršutinis sluoksnis taip pat bus iš varškės masės ir nebeturėsime sausainių;- 5
Įdėkime pyragą į šaldytuvą keletui valandų, kad pertepimai įgautų formą: varškės masė sustingtų, o sausainiai suminkštėtų.Susiję receptai - 2
vietoje cukraus naudojau kondensuotą pieną – dar geriau 🙂
Labai greitas ir labai skanus pyragėlis!!!