Keksiukas SPEIGAS

Kas tas SPEIGAS? Kai šaldytuve turite skaniausių keksiukų, o prikaistyvyje - arbatos, speigas atrodo visiškas niekis. Pasigaminkite šiuos šaldytus keksiukus šiltam žiemos vakarui.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Žiemą, už lango apsigyvenus šalčiui ir speigui, sėdime namuose ir ieškome skanesnio kąsnelio prie arbatos ar kavos. Štai keksiukai, primenantys lauke esantį speigą ir tuo pačiu pamaloninsiantys Jūsų skrandį.

  1. Cukrų, kiaušinius, aliejų, vanilinį cukrų ir moliūgo tyrę (trintą moliūgą) gerai išsukite dideliame dubenyje;
  2. Pridėkite miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai išmaišykite;
  3. Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles, pridėdami apie 2/3 formelės tūrio;
  4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes (kol degtukas ištrauktas iš keksiuko nebus aplipęs tešla);

Būtinai atvėsinkite keksiukus. Tuo metu pasigaminkite kremą.

  1. Plaktuvu išsukite kreminę varškę, sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą;
  2. Po šaukštą pilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės;
  3. Kremą įdėkite į šaldytuvą valandai, kad sutirštėtų;
  4. Ant keksiukų dėkite kremą ir keksiukus su formelėmis atšaldykite kad kremas visiškai sustingtų. Skanaus!
Susiję receptai
Atsiliepimai
Tuesday | 9-5-2012 05:09

Jei sąžiningai, tikrai neįsivaizduoju, kodėl nusėdo. Su šaldytomis avietėmis taip nebvuo. Gal tešla skystoka gavosi? Beje, man panašus klausimas iškilo gaminant creme brulee – vanilės sėklytės visos dugne atsidūrė…Smagu girdėti, kad blogas fanų turi. Kai aptingstu rašyti, reikia tai atsiminti :) )

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą