Žiemą, už lango apsigyvenus šalčiui ir speigui, sėdime namuose ir ieškome skanesnio kąsnelio prie arbatos ar kavos. Štai keksiukai, primenantys lauke esantį speigą ir tuo pačiu pamaloninsiantys Jūsų skrandį.
Sudėtinės dalys
- Cukrus, 1 stiklinė
- Miltai, 1 stiklinė
- Aliejus, 1/3 stiklinė
- Kiaušinis, 2 vnt.
- Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis
- Moliūgas, 3/4 stiklinė
- Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis
- Druska, pagal skonį
- Kreminė varškė, 120 g
- Cukraus pudra, 4 stiklinė
- Sviestas, 2 v. šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1/2 a. šaukštelis
- Pienas, 5 v. šaukštai
Gaminimas
- 1Cukrų, kiaušinius, aliejų, vanilinį cukrų ir moliūgo tyrę (trintą moliūgą) gerai išsukite dideliame dubenyje;
- 2
Pridėkite miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai išmaišykite;- 3
Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles, pridėdami apie 2/3 formelės tūrio;- 4
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes (kol degtukas ištrauktas iš keksiuko nebus aplipęs tešla);Susiję receptai - 2
Jei sąžiningai, tikrai neįsivaizduoju, kodėl nusėdo. Su šaldytomis avietėmis taip nebvuo. Gal tešla skystoka gavosi? Beje, man panašus klausimas iškilo gaminant creme brulee – vanilės sėklytės visos dugne atsidūrė…Smagu girdėti, kad blogas fanų turi. Kai aptingstu rašyti, reikia tai atsiminti :))