Keksiukas SPEIGAS

Keksiukas SPEIGAS

Ingredientai:

Gaminimas:

Žiemą, už lango apsigyvenus šalčiui ir speigui, sėdime namuose ir ieškome skanesnio kąsnelio prie arbatos ar kavos. Štai keksiukai, primenantys lauke esantį speigą ir tuo pačiu pamaloninsiantys Jūsų skrandį.

  1. Cukrų, kiaušinius, aliejų, vanilinį cukrų ir moliūgo tyrę (trintą moliūgą) gerai išsukite dideliame dubenyje;
  2. Pridėkite miltus, kepimo miltelius ir vėl gerai išmaišykite;
  3. Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles, pridėdami apie 2/3 formelės tūrio;
  4. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes (kol degtukas ištrauktas iš keksiuko nebus aplipęs tešla);

Būtinai atvėsinkite keksiukus. Tuo metu pasigaminkite kremą.

  1. Plaktuvu išsukite kreminę varškę, sviestą, vanilinį cukrų ir cukraus pudrą;
  2. Po šaukštą pilkite pieną ir maišykite iki vientisos masės;
  3. Kremą įdėkite į šaldytuvą valandai, kad sutirštėtų;
  4. Ant keksiukų dėkite kremą ir keksiukus su formelėmis atšaldykite kad kremas visiškai sustingtų. Skanaus!