Aliejus

Augalinis aliejus – tai iš augalinės žaliavos pagamintas maisto produktas, kurį sudaro sočiųjų riebalų rūgščių gliceridai, lipidai, laisvosios riebalų rūgštys, vitaminai A, D, E, K ir kt. Aliejus yra vertingas maisto produktas, praturtinantis žmogaus racioną mononesočiomis, polinesočiomis, sočiomis riebalų rūgštimis bei riebaluose tirpiais vitaminais.

Aliejus: susiję receptai
Majonezo receptas
15 min.
Kaip pasigaminti majonezą iš termiškai neapdorotų produktų? Majonezo žaliavalgiams receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Lietiniai su bulvių padažu
60 min.
Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alakanų namuose nebus! Gaminame namuose.
Voveraitės grietinės padaže
30 min.
Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo - mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže...
Granola batonėlių receptas
35 min.
Greitas, nebrangus, sveikas ir labai gardus patiekalas tie batonėliai. O ir improvizacijai vietos apstu. Švenčių belaukiant...
Burokėlių salotos
40 min.
Žiemą norisi šiltų ir sočių salotų. Šiandien namuose gaminame lengvai paruošiamas šiltas burokėlių salotas su apelsinais. Receptas su nuotrauka.
Biscotti sausaineliai
60 min.
Gardžių itališkų sausainių receptas naudojantiems mini orkaites - neteks kepti sausainių visą dieną!
Kiaulienos šonkauliukai
80 min.
Saldžios ir aštrios glazūros kiaulienos šonkauliukai ant pietų stalo. Gero apetito!
Keptos duonos receptas
30 min.
Traški kepta duona su česnakais - nesenstantis užkandis tiek žiemą, tiek vasarą.
Kapota mėsa įdarytos bulvės
50 min.
Įdaryta paprika, įdaryta cukinina... O ar gardžios įdarytos bulvės, aa?
Avižinių dribsnių batonėliai
45 min.
Visi maži ir dideli nešasi priešpiečiams granolos dribsnių batonėlius!!! Va!