Gardžiausi kiaulienos šonkauliukai

Saldžios ir aštrios glazūros kiaulienos šonkauliukai ant pietų stalo. Gero apetito!
4.33 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Kiaulienos šonkauliukus supjaustome pageidaujamo dydžio juostelėmis išilgai kaulo. Dubenyje išmaišome tris smulkintas česnako skilteles, aliejų, šaukštelį garstyčių, žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišome šonkauliukus su šiuo marinatu;
  2. Sudedame  gabalėlius į kepimo formą (geriausia su grotelėmis, kad perteklinis skystis nubėgtų), uždengiame folija ir padedame kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.
  3. Sumaišome du šaukštus medaus (pašildome mikro bangų krosnelėje, kad suskystėtų) su pusės apelsino sultimis, įspaudžiame 1/3 citrinos sulčių, įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės. Šia glazūra aptepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame atgal į orkaitę (taip pat uždengiame folija) kepti dar 30 min.
  4. Atidengiame kepimo formą su šonkauliukais, aptepame šonkauliukus pomidorų padažu (kas mėgsta aštrius skonius, pomidorų padažą būtų galima sumaišyti su aitriosios paprikos prieskoniu) ir nustatę kaitrą iš viršaus dedame atgal į orkaitę 10 min. (nedengiame folija), kad viršus dailiai apskrustų.

Gero apetito!

Recepto nuotraukos:

 

Šonkauliukai kepimo formoje

 

 

Gardžiausi šonkauliukai patiekti

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą