Sudėtinės dalys:
-
Kiauliena, 500 g
-
Česnakas, 3 skiltelės
-
Aliejus, 3 v. šaukštai
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Garstyčios, 1 v. šaukštas
-
Medus, 2 v. šaukštai
-
Apelsinas, 1/2 vnt.
-
Citrinos sultys, 2 a. šaukšteliai
-
Pomidorų padažas, 3 v. šaukštai
Gaminimas:
- Kiaulienos šonkauliukus supjaustome pageidaujamo dydžio juostelėmis išilgai kaulo. Dubenyje išmaišome tris smulkintas česnako skilteles, aliejų, šaukštelį garstyčių, žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišome šonkauliukus su šiuo marinatu;
- Sudedame gabalėlius į kepimo formą (geriausia su grotelėmis, kad perteklinis skystis nubėgtų), uždengiame folija ir padedame kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.
- Sumaišome du šaukštus medaus (pašildome mikro bangų krosnelėje, kad suskystėtų) su pusės apelsino sultimis, įspaudžiame 1/3 citrinos sulčių, įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės. Šia glazūra aptepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame atgal į orkaitę (taip pat uždengiame folija) kepti dar 30 min.
- Atidengiame kepimo formą su šonkauliukais, aptepame šonkauliukus pomidorų padažu (kas mėgsta aštrius skonius, pomidorų padažą būtų galima sumaišyti su aitriosios paprikos prieskoniu) ir nustatę kaitrą iš viršaus dedame atgal į orkaitę 10 min. (nedengiame folija), kad viršus dailiai apskrustų.
Gero apetito!
Recepto nuotraukos: