Gardžiausi kiaulienos šonkauliukai

Saldžios ir aštrios glazūros kiaulienos šonkauliukai ant pietų stalo. Gero apetito!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kiaulienos šonkauliukai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Kiaulienos šonkauliukus supjaustome pageidaujamo dydžio juostelėmis išilgai kaulo. Dubenyje išmaišome tris smulkintas česnako skilteles, aliejų, šaukštelį garstyčių, žiupsnelį druskos ir pipirų. Išmaišome šonkauliukus su šiuo marinatu;
  • 2
    Sudedame  gabalėlius į kepimo formą (geriausia su grotelėmis, kad perteklinis skystis nubėgtų), uždengiame folija ir padedame kepti į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.
  • 3
    Sumaišome du šaukštus medaus (pašildome mikro bangų krosnelėje, kad suskystėtų) su pusės apelsino sultimis, įspaudžiame 1/3 citrinos sulčių, įtarkuojame šiek tiek apelsino žievelės. Šia glazūra aptepame šonkauliukus iš abiejų pusių ir dedame atgal į orkaitę (taip pat uždengiame folija) kepti dar 30 min.
  • 4
    Atidengiame kepimo formą su šonkauliukais, aptepame šonkauliukus pomidorų padažu (kas mėgsta aštrius skonius, pomidorų padažą būtų galima sumaišyti su aitriosios paprikos prieskoniu) ir nustatę kaitrą iš viršaus dedame atgal į orkaitę 10 min. (nedengiame folija), kad viršus dailiai apskrustų.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą