Maisto priedai

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Dirbtinis emulsiklis ir stabilizatorius. Naudojamas: Konservuotuose bei mėsos gaminiuose. Turėtų vengti žmonės, alergiški sulfitams.

Dažikliai. Pavojingas. Vengti alergiškiems ir sergantiems astma. Savybės: Žalias. Dirbtinis. Naudojamas: Saldumynuose, konservuotuose žirneliuose, drebučiuose, padažuose, džiuvėsėliuose, tortuose. Kai kuriose šalyse uždraustas.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Šaltutinis vyno gamybos produktas, gaunamas apdorojant sieros rūgštimi. Gali trukdyti įsisavinti kalcį. Naudojamas: Želatinoje, dešroje, gėrimuose, desertuose, tirpiose tabletėse, kepimo milteliuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojamas: Svarbus mineralas.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga ir pagalbinė techninė medžiaga. Natūrali yra skrandžio sultyse.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis putų stabilizatorius, kurio dalis organizme skyla į alkoholį. Naudojamas: Leidžiama vartoti tik kiaušinių baltymų milteliuose.

Įvairūs maisto priedai. Nepavojingas. Galima neigiama sąveika su kepenimis ir kasa. Savybės: Dirbtinė rūgštingumą reguliuojanti medžiaga. Naudojamas: Gali sutrikdyti organizmo rūgščių ir šarmų balansą.

Įvairūs maisto priedai. Pavojingas. Gali būti gyvūlinės kilmės. Gali būti genetiškai modifikuotas. Savybės: Dirbtinis stabilizatorius, gali būti gaminamas iš genetiškai modifikuotų sojų.

Emulsikliai, stabilizatoriai, tirštikliai. Nepavojingas, tačiau nepatariama vartoti alergiškiems žmonėms. Savybės: Natūrali tirštinanti medžiaga, gerina virškinimą, didelėmis dozėmis laisvina vidurius. Naudojamas: Rūgščiuose maisto produktuose ir kosmetikoje, gaminant vaistus.

Antioksidantai ir konservantai. Nepavojingas. Savybės: Antioksidantas, spalvų fiksatorius, vitaminų priedas, ekstrahuotas iš augalinio aliejaus (sojų pupelių, daigintų grūdų, medvilnės sėklų ir kt.). Galimos kryžminės reakcijos su kitais vitaminais, todėl reikia neperdozuoti. Galimos pavojingos reakcijos su E 307-309. Naudojamas: Majoneze, margarine, dešroje, desertuose.