Lietuviški patiekalai

Tradicinės lietuvių virtuvės patiekalai: didžkukuliai, virtinukai, sriubos, blynai, kepiniai ir gėrimai.

Vilkešeris orkaitėje
40
min.
Puikus žuvies kepimo orkaitėje rezeptas. Apsilaižysite pirštus!
La Troškinys: voveraitės su morkomis
50
min.
Sotus ir lietuviškas pirmųjų vasaros grybų - šviežių voveraičių - troškinys. Paragauk - neapsigausi!
Didžiųjų pupų troškinys
150
min.
Tikrų lietuviškų pupų troškinys tiks ir Užgavėnių, ir sočiai vakarienei vasaros darbų įkraštyje. Skanaus!
Triušio kepenėlių paštetas
30
min.
Nuostabus triušio kepenėlių paštetas! Itin paprastas receptas su nuotraukomis.
Obuolių, saliero ir morkų salotos
20
min.
Tegyvuoja obuolių ir morkų salotos su salieru! Puikiai tiks užkandžiauti šiltomis vasaros dienomis.
Kiaulienos liežuvio užkandėlė
180
min.
Kaip gardžiai paruošti kiaulienos liežuvį? Aplink delikatesinę mėsytę tereikia skonį paryškinsiančių produktų. Receptas su nuotraukomis.
Receptas sausainiai suktinukai
60
min.
Trapūs margi sausainiai suktinukai jau vėsta ant stalo. Ruošiame šilto pieno stiklines ir kramtome pasigardžiuodami. Receptas su nuotraukomis.
Trinta moliūgų ir kario sriuba
45
min.
Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!
Riešutų užtepėlės receptas
10
min.
Dar vienas žaliavalgiškas receptas iš Irenos Žentalytės kolekcijos - šiuokart riešutų užtepėlės!
Kopūsto salotos
30
min.
Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.