La troškinys: voveraitės su morkomis

Sotus ir lietuviškas pirmųjų vasaros grybų - šviežių voveraičių - troškinys. Paragauk - neapsigausi!
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Pirmieji vasaros grybai – voveraitės. Tapo įprasta šiuos grybus matyti turgeliuose šalia žirnių ir serbentų – juk gamta juos subrandina beveik tuo pačiu metu. Niekaip negalėjau praeiti pro šviežas voveraites, nusprendžiau, kad būtent jos puikiai tiks vasariškai vakarienei, kurios receptu dalinuosi su Jumis.

  1. Pirmiausia voveraites (pirkau 1 l) atidžiai nuplauname, padedame ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintume. Šiek tiek apvalome voveraičių kotelius ir susmulkiname iki vienodo dydžio (~2 cm dydžio gabalėliai);
  2. Morkas nuskutame ir dedame į verdantį vandenį, apverdame jas 15 min. Nupylę karštą vandenį nuo morkų, pripildome puodą šaltu vandeniu ir atvėsiname morkas. Atvėsintas morkas supjaustome griežinėliais bei paliekame juos, kad nuvarvėtų vanduo;
  3. Dabar troškinsime voveraites. Visas veiksmas keptuvėje neturėtų trukti ilgiau kaip 8 min. – tiek bus tikrai pakankamai šiems grybams troškinti. Į keptuvę (kepsime ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitra) dedame sviesto, beriame smulkintą svogūną ir voveraites, trumpai apkepame (nemaišant). Netrukus suberiame morkas, pagardiname druska, šviežiai maltais pipirais, arbatiniu šaukšteliu medaus ir tiek pat garstyčių, smulkinta česnako skiltele. Išmaišome keptuvės turinį, kad troškinio ingredientai susimaišytų (viskas keptuvėje turi šiuo metu čirškėti ir troškintis). Galop suberiame į troškinį žalumynus – smulkintus petražolės lapelius ir krapus, pagardiname trimis šaukštais grietinės. Troškiname dar keletą minučių. La troškinys baigtas!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą