Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas.
Sudėtinės dalys
- Pupelės, 1 stiklinė
- Pupos, 1 stiklinė
- Žirniai, 1 stiklinė
- Perlinės kruopos, 1 stiklinė
- Bulvės, 5 vnt.
- Morkos, 2 vnt.
- Kiauliena, 1 kg
- Druska, pagal skonį
- Laurų lapai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Prieš verdant šiupinį gerai išmirkykite pupas, pupeles, žirnius ir kruopas;
- 2
Kiaulienos mėsą supjaustykite gabaliukais (arba kaip tradiciškai - šmotais);- 3
Puode užvirkite 3l vandens ir viską į jį sudėkite. Virkite pamaišydami apie valandą;- 4
Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves, laurų lapų;- 5
Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių;- 6
Šiupiniui išvirus, nusunkite nuo jo sultinį, o šiupinį paskirtykite į lėkštes.Susiję receptai - 2