Užgavėnių šiupinys

Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas. Smagu prisimenant senelius ir prosenelius sėsti prie Užgavėnių stalo.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.20 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...
4.20 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šiupinys
Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Prieš verdant šiupinį gerai išmirkykite pupas, pupeles, žirnius ir kruopas;
  • 2
    Kiaulienos mėsą supjaustykite gabaliukais (arba kaip tradiciškai - šmotais);
  • 3
    Puode užvirkite 3l vandens ir viską į jį sudėkite. Virkite pamaišydami apie valandą;
  • 4
    Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves, laurų lapų;
  • 5
    Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių;
  • 6
    Šiupiniui išvirus, nusunkite nuo jo sultinį, o šiupinį paskirtykite į lėkštes.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą