Užgavėnių šiupinys

Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas. Smagu prisimenant senelius ir prosenelius sėsti prie Užgavėnių stalo.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 8
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Beveik visas senas tradicijas išlaikęs Užgavėnių šiupinio receptas.

  1. Prieš verdant šiupinį gerai išmirkykite pupas, pupeles, žirnius ir kruopas;
  2. Kiaulienos mėsą supjaustykite gabaliukais (arba kaip tradiciškai – šmotais);
  3. Puode užvirkite 3l vandens ir viską į jį sudėkite. Virkite pamaišydami apie valandą;
  4. Tuomet sudėkite stambiai pjaustytas bulves, laurų lapų;
  5. Baigiant virti įberkite druskos bei prieskonių;
  6. Šiupiniui išvirus, nusunkite nuo jo sultinį, o šiupinį paskirtykite į lėkštes.

Smagių Užgavėnių!

P.S. Užgavėnių prietaras sako, kad Užgavėnių dieną ant pietų neturi nieko likti – viskas turi būti suvalgyta.

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą