Ne, tai ne spageti carbonara, tačiau ne mažiau skanesnių spagečių receptas - galima sakyti, mamos receptas!
Sudėtinės dalys
- Spagečiai, 150 g
- Bazilikas, pagal skonį
- Vištiena, 100 g
- Krakmolas, 2 a. šaukšteliai
- Pomidoras, 1 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Česnakas, 1 skiltelė
- Pienas, 100 g
- Moliūgas, 50 g
- Parmezano sūris, 50 g
- Citrinos sultys, pagal skonį
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Aliejus, pagal skonį
Gaminimas
- 1Išvirkime vištienos ketvirtį pasūdytame ir pipirais pagardintame vandenyje;
- 2
Apmerkime spagečius ir nupilkime vandenį. Užvirkime vištienos sultinį ir sudėkime spagečius virti apie 15min;- 3
Pasiruoškime padažą: į įkaitintą keptuvę pilkime aliejaus, suberkime smulkintą papriką, svogūną. Kiek pamaišykime ir pakepkime, tuomet suberkime smulkintą moliūgą, nuo kaulo nuimtą vištieną. Viską patroškinkime keletą minučių, suberkime pomidorą, smulkintą česnako skiltelę ir baziliko lapelius, gerai išmaišykime, pagardinkime prieskoniais, įspauskime šiek tiek citrinos sulčių. Piene išmaišykime kukurūzų krakmolą ir supilkime į keptuvę - nuolat maišykime, kol padažas sutirštės;- 4
Spagečius nukoškime ir sudėkime į lėkštes, kraštelius pabarstykime tarkuotu sūriu, užpilkime vištienos padažo. Skanaus!Susiję receptai - 2