Išmokite pasigaminti spageti carbonara

Spagečiai carbonara - receptas su nuotraukomis, iliustruojančiomis darbo eigą. Skanus ir paprastas patiekalas.
4.46 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 13
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Receptas su nuotraukomis – štai taip lengva pasigaminti spegeti makaronus su kiauliena ir švelniu sūrio padažu.

Pirmiausia, pasitikrinkime, ar makaronams ruošti turime visus produktus: spageti, kiaušiniai, česnakas, kiauliena, alyvuogių aliejus, kietasis sūris, grietinėlė.

Spageti Carbonara receptas su nuotraukomis

Dideliame puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite spagečius. Virkite tiek, kiek laiko nurodyta ant spagečių pakelio, retkarčiais pakeldami spagečius specialiu šaukštu žvilgtelti, kad šie nepervirtų.

Spageti Carbonara receptas su nuotraukomis

Ant vidutinės ugnies pakepinkite kubeliais supjaustytą kiaulieną. Kepinkite, kol ištirps riebalai ir gabalėliai pagels – tik neperkepinkite. Patraukite keptuvę nuo ugnies ir padėkite ją į šalį.

Spageti Carbonara receptas su nuotraukomis

Pasiruoškite padažą. Du kiaušinius, vieną trynį, grietinėlę bei tarkuotą sūrį suplakite atskirame dubenyje. Pagardinkite prieskoniais.

Spageti Carbonara receptas su nuotraukomis

Į keptuvę su kiauliena įpjaustykite keletą česnako skiltelių ir grąžinkite keptuvę ant liepsnos 1min, kol kiauliena ims vėl kepti.

Tuo tarpu nusausinkite spagečius ir grąžinkite juos į puodą (puodas nuimtas nuo ugnies). Ant viršaus supilkite padažą ir iš karto keptą kiaulieną (su riebalų pertekliumi). Spagečių šaukštu arba žnyplėmis greitai maišykite makaronus ir padažą.

Spageti Carbonara receptas su nuotraukomis

Prieš tiekiant į stalą, papuoškite tarkuotu sūriu ir pipirais.

Susiję receptai
Atsiliepimai
Mi | 3-2-2017 18:03

O kiaušiniai lieka žali? Padažas nekaitinamas?

Jokūbas | 3-2-2016 20:03

Ačiū už pastebėtą klaidelę – pataisiau “galvučių” į skiltelių (nors ingredientų sąraše buvo teisingai). Skanaus!

Kazkas :) | 2-27-2016 14:02

Keleta cesnaku galvuciu :D ne per daug?

Jokūbas | 6-4-2014 20:06

@Ruta: pakepinti kiaulienai! :)

Ruta | 5-29-2014 00:05

O kur dedas alyvuogiu aliejus?

Jokūbas | 4-10-2014 19:04

Malonu, Jokūbai! Tikiuosi užsuksi čia dažniau. Ką labiausiai mėgsti valgyti pusryčiams? :)

jokubas knasys | 4-7-2014 19:04

as jokubas kaip tavo svetaine man 11 metu

Yellow | 3-20-2014 10:03

tikras carbonara padažas daromas tik kaišinio trynys ir sūris, grietinėlė čia jau versijos, bet jos turi teisę gyventi

Jokūbas | 2-2-2014 18:02

@Dovile. Tikrai taip, tradicinis receptas Carbonara priklauso italams!

Dovile | 2-2-2014 15:02

Siaip jau italai carbonara ruosia be grietineles.

rimas to asilas | 1-6-2014 17:01

Du kiaušinius, vieną trynį,
reikia skaityti.

asilas | 1-5-2014 17:01

o trečiu kiaušiniu išsitrinti sau galvą? negaliu pakest tokių receptų, kur vienas teiginys prieštarauja kitam.

Jokūbas | 11-1-2013 13:11

Jonai, trečio kiaušinio tik trynys panaudotas :)

Jonas | 7-25-2013 10:07

O kur dingo vienas kiausinis?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą