Balandėliai

Ne visai tradiciniai balandėliai - iš raudono kopūsto, tačiau ne mažiau skanūs ir sotūs!
3.86 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Išverdame ryžius ir paliekame ataušti;
  2. Kopūsto galvą dedame į verdantį vandenį ir suminkštėjus lapą vieną po kito nupjauname, taip, kad kietoji stiebagalio dalis litų ant stiebo;
  3. Susmulkiname pusę svogūno ir kartu su tarkuotmis morkomis apkepame svieste;
  4. Kiaulienos faršą sumaišome su atšaldytais virtais ryžiais, keptais svogūnais ir morkomis, išplaktu kiaušiniu. Pasūdome ir pagardiname maltais pipirais. Gerai išmaišome – įdaras baigtas;
  5. Puode užverdame vandenį, dedame pusiau pjaustytas bulves. Įdarome kopūsto lapus mėsos įdaru ir dedame į puodą. Sudėjus visus balandėlius vandens turi būti pakankamai (tačiau apsemti viršutinių balandėlių neturi). Verdame apie 20 min.
  6. Pasiruošiame padažą. Pakepiname 1/2 svogūno, įdedame keletą šaukštų miltų ir apkepame (reikia pakankamai aliejaus, kad miltai užputotų). Užpilame pusę stiklinės sultinio (iš balandėlių ir bulvių puodo) ir pamaišome. Pridedame keletą šaukštų grietinės, pomidorų padažo, pagardiname druska ir pipirais.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą