Šį kartą gaminsime vištieną su apelsinų padažu ir bulvių koše.
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Suprieskoniuojame vištieną, apšlakstome šlakeliu sojos padažo ir paliekame pusvalandį pasimarinuoti;
- 2
Išplakame kiaušinį, įpilame pieno, pagardiname šviežiais maltu pipiru, žiupsneliu druskos, išmaišome. Sudedame vištieną;- 3
Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus. Vištienos gabalėlius apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame;- 4
Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sudedame apkeptus vištienos gabalėlius, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (kepsime 20 min.);- 5
Verdame bulves ir ruošiame padažą. Sumaišome: vieno apelsino sultis, šlakelį citrinos sulčių, šaukštą miltų, šlakelį sojos padažo, cukraus, druskos pagal skonį, šiek tiek krakmolo. Likus keletui minučių iki baigsime kepti vištieną, dar kartą permaišome padažą ir supilame į prikaistuvį. Nuolat maišome iki užvirs, įpilame šiek tiek virinto vandens. Tuomet suberiame šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės, smulkintą baziliko lapelį, įdedame šaukštą sviesto. Štai - apelsinų padažas baigtas!Susiję receptai - 2
@Inga. Padažas būna saldžiarūgštis (visa tai priklauso nuo apelsino/citrinos sulčių ir cukraus kiekio – reikia rasti balansą). Jis sutirštėja nuo krakmolo 🙂
Padazas buna saldus ar saldziarugstis? Ir ar jis sutirsteja?