Vištiena su apelsinų padažu

Ruošiame vištieną su pikantišku apelsinų padažu - paprasta ir labai skanu. Patiekti galime su bulvėmis arba ryžiais!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.43 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.43 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Vištiena su apelsinų padažu
Šį kartą gaminsime vištieną su apelsinų padažu ir bulvių koše.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Suprieskoniuojame vištieną, apšlakstome šlakeliu sojos padažo ir paliekame pusvalandį pasimarinuoti;
  • 2
    Išplakame kiaušinį, įpilame pieno, pagardiname šviežiais maltu pipiru, žiupsneliu druskos, išmaišome. Sudedame vištieną;
  • 3
    Įkaitiname keptuvę, įpilame šlakelį aliejaus. Vištienos gabalėlius apvoliojame džiūvėsėliuose ir apkepame;
  • 4
    Į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą sudedame apkeptus vištienos gabalėlius, pašauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę (kepsime 20 min.);
  • 5
    Verdame bulves ir ruošiame padažą. Sumaišome: vieno apelsino sultis, šlakelį citrinos sulčių, šaukštą miltų, šlakelį sojos padažo, cukraus, druskos pagal skonį, šiek tiek krakmolo. Likus keletui minučių iki baigsime kepti vištieną, dar kartą permaišome padažą ir supilame į prikaistuvį. Nuolat maišome iki užvirs, įpilame šiek tiek virinto vandens. Tuomet suberiame šiek tiek tarkuotos apelsino žievelės, smulkintą baziliko lapelį, įdedame šaukštą sviesto. Štai - apelsinų padažas baigtas!
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 12-23-2014 20:12

@Inga. Padažas būna saldžiarūgštis (visa tai priklauso nuo apelsino/citrinos sulčių ir cukraus kiekio – reikia rasti balansą). Jis sutirštėja nuo krakmolo 🙂

Inga | 12-22-2014 17:12

Padazas buna saldus ar saldziarugstis? Ir ar jis sutirsteja?

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą