Sudėtinės dalys:
-
Bulvės, 1 kg
-
Krakmolas, 3/4 stiklinės
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Kiaulienos faršas, 400 g
-
Morkos, 1 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, pagal skonį
Gaminimas:
- Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įkulame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;
- Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
- Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
- Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
- Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).
Virtų bulvių cepelinai paruošti! Jeigu nežadate visų šiandieną suvalgyti, sudėkite nevirtus cepelinus į šaldymo kamerą ir išvirsite kada panorėję.
Niekada nededu kiaušinių plius krakmolo negailiu ir dedu nekepintą faršą jokių morkų ir kitų nesąmonių nededu gaunasi minkšti ir labai skanūs
Kad cepelinai neišeitų visuomet dedu krakmolą į ką tik užvirus vandenį kad gautųsi kaip skysti klijukai
Mergaitės,nedejuokite kad ištyžta cepelinai, viskas priklauso kiek įdėsite papildomai krakmolo. B ulviou masė turi būti tokia, kad formuojant kukulį tešla neliptų prie rankų ir čia visa paslaptis
reikia deyi daugiau krakmolo niekada neistis
Pirma karta galiu pasakyti vuolia!!!gavosi!!
Kaip kiausiniene gavos. Truko tik sonines.
nu ka bandisiu ir as pasigaminti.
Kiek bus tos 3/4 stiklines krakmolo tiksliau
Gavosi skanus bet visi issileido tai turejau cepelinu kose valgyt
galinsiu siandien, man tai dazniausia issileidzia
Iabai skanu
nuastabiai gavosi, aciu
labai aciu uz gerus patarimus,jeigu dar patartumete kaip uzsaldytus tarkuotu bulviu cepelinus isvirti,kad jie bevirdami neirtu,nes kol isverda tai jo ir nebelieka.
Ir dar az patarciau vistik vyrti bulves su lupenom skonis skiresi nuo skonio be lupenu aisku skonio reikalas bet…
Niekada nekepinu farso nes isverda ir zalias ir plius dar idaras netoks sausas gaunasi kaip iskepus.
Reikia I vandeni ideti krakmolo, mad nepasileistu.
o kodėl man visada pasileidžia? ir krakmolo dedu ir kiaušinį.
Irena..pati neesk tiek dauk .:D
Didelis dėkui! Cipelinai-liux!!!!laimingų Naujųmetų!!!
Ar šitie cepelinai valgomi ar ne??
Labai skaniai gavosi !!!!
Gaminsiu šiandien
maziau pats eda mesos i cepelinus daugiau dedea
@Erika. Tikti tai tinka (plius galima pagardinti varškę mėtos lapeliais, kam patinka), tik gal būtų užtekę vieno kiaušinio..
Taip jau gaminau daug sykiu Jokubai;)
Gavosi 12 cepelinų ir tokį visai nedideli
O kai darai is varskes ir idejau du keusinius ir biski per skysta gavosi, tinka ar ne? Ir jai netinka ka daryti?
kodel tiem daugkrakmolo.
Man labai patiko.
@Jovita. Galima ir su lupyna – tik prieš grūdanti, reikės nulupti.
Sveiki, ar bulves su lupyna galima isvirti? ar nuskustas?
Leonora, labai geras patarimas!
nepamirskite uzvirus vandeniui,ismaisyti salto vandens stiklineje 1sauksta krakmolo ir supilti pamazu I verdanti vandeni ir pamaisyti kol vel uzvirs puodas,tada tik pradekit deti cepelinus,su tokiu gleivetu vandeniu cepelinai jums niekada neissileis.
Arvydai, gali būti keletas priežasčių. Galbūt cepelinam trūko krakmolo. Be to, iš šaldymo kameros išimtus cepelinus taip pat reikia dėti į verdantį pasūdytą vandenį.
kodėl išėmus juos iš šaldymo kameros ir cepelinus pradėjus virti jie ėmė irti bevirdami?
ačiū už receptą. ryt gaminsiu su namie pasigaminta kepenine.
ziaurei skanus
Mldc, Jokūbas, dėkui už receptą:)
Puiku Žydre! Ar gaminsi juos dažniau?
Gavosi tobuli;)..tik i mesa nedejau morkos.Ir dejau daugiau krakmolo.o seip liux cepelinai:)
Mano sunus labai megsta siuos cipelinus ,butinai Turku is omit .
@Inga! Džiaugiuosi, kad pavyko. Juk be cepelinų mūsų krašte nė krust
Ir žinoma, norint užsitikrinti, kad cepelinai neištiš (svečių belaukiant ir verdant ilgiau), reikia dėti daugiau krakmolo, teisingai pastebėta.
aciu uz recepta,skanus ir neistizo,aisku siek tiek krakmolo dejau daugiau…
@Rasa, iš šių produktų pavyko pagaminti daugiau kaip 20 vidutinio dydžio cepelinų tai tikrai. Kiekis visiškai priklauso nuo pasirinkto porcijos dydžio
O kiek mazdaug jums gavosi cepelinu is tokio kiekio produktu?
skamba skaniai kaip tik liko nuo saltienos virtos mesos manau tiks
Atrodo fantasiskai butinai siandien pasigaminsiu.
klasika