Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įkulame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;
2
Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
3
Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome - štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
4
Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
5
Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).
[…]we prefer to honor quite a few other net web sites around the internet, even if they arent linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]
[…]one of our visitors just lately encouraged the following website[…]
Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-25-2023 18:11
FUE
[…]one of our guests lately proposed the following website[…]
Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-24-2023 18:11
FUE
[…]just beneath, are several totally not connected web-sites to ours, even so, they are certainly really worth going over[…]
Tavo vardas | 7-23-2020 16:07
Šįvakara viriau palei šitą recepta gavosi i labai skanus ir minkšti
Tavo vardas | 1-31-2019 14:01
Niekada nededu kiaušinių plius krakmolo negailiu ir dedu nekepintą faršą jokių morkų ir kitų nesąmonių nededu gaunasi minkšti ir labai skanūs
Tavo vardas | 11-13-2018 16:11
Kad cepelinai neišeitų visuomet dedu krakmolą į ką tik užvirus vandenį kad gautųsi kaip skysti klijukai
zenonas | 9-15-2018 07:09
Mergaitės,nedejuokite kad ištyžta cepelinai, viskas priklauso kiek įdėsite papildomai krakmolo. B ulviou masė turi būti tokia, kad formuojant kukulį tešla neliptų prie rankų ir čia visa paslaptis
elvyra | 3-10-2018 21:03
reikia deyi daugiau krakmolo niekada neistis
Kristina | 1-23-2018 20:01
Pirma karta galiu pasakyti vuolia!!!gavosi!!
Kestukas | 12-11-2017 23:12
Kaip kiausiniene gavos. Truko tik sonines.
Janina | 7-16-2017 10:07
nu ka bandisiu ir as pasigaminti.
Roberta | 7-4-2017 22:07
Kiek bus tos 3/4 stiklines krakmolo tiksliau
bozena | 3-4-2017 19:03
Gavosi skanus bet visi issileido tai turejau cepelinu kose valgyt
ruta | 2-1-2017 13:02
galinsiu siandien, man tai dazniausia issileidzia
Jurga | 12-6-2016 22:12
Iabai skanu
marius | 12-2-2016 10:12
nuastabiai gavosi, aciu
Stefa | 9-21-2016 15:09
labai aciu uz gerus patarimus,jeigu dar patartumete kaip uzsaldytus tarkuotu bulviu cepelinus isvirti,kad jie bevirdami neirtu,nes kol isverda tai jo ir nebelieka.
vitalijus | 5-23-2016 13:05
Ir dar az patarciau vistik vyrti bulves su lupenom skonis skiresi nuo skonio be lupenu aisku skonio reikalas bet…
vitalijus | 5-23-2016 13:05
Niekada nekepinu farso nes isverda ir zalias ir plius dar idaras netoks sausas gaunasi kaip iskepus.
Dzeneta | 2-28-2016 13:02
Reikia I vandeni ideti krakmolo, mad nepasileistu.
Aušra | 2-25-2016 15:02
o kodėl man visada pasileidžia? ir krakmolo dedu ir kiaušinį. 🙁
Aurimas | 2-8-2016 17:02
Irena..pati neesk tiek dauk .:D
irena | 1-2-2016 14:01
Didelis dėkui! Cipelinai-liux!!!!laimingų Naujųmetų!!!
Ignasija | 12-29-2015 14:12
Ar šitie cepelinai valgomi ar ne??
Kristina | 12-12-2015 14:12
Labai skaniai gavosi !!!!
Tavo vardas | 12-3-2015 19:12
Gaminsiu šiandien
irena | 8-10-2015 12:08
maziau pats eda mesos i cepelinus daugiau dedea
Jokūbas | 7-1-2015 23:07
@Erika. Tikti tai tinka (plius galima pagardinti varškę mėtos lapeliais, kam patinka), tik gal būtų užtekę vieno kiaušinio..
zydre | 6-16-2015 14:06
Taip jau gaminau daug sykiu Jokubai;)
Neelli | 6-16-2015 14:06
Gavosi 12 cepelinų ir tokį visai nedideli
erika | 6-16-2015 11:06
O kai darai is varskes ir idejau du keusinius ir biski per skysta gavosi, tinka ar ne? Ir jai netinka ka daryti? 🙂
hhyhyh | 5-24-2015 11:05
kodel tiem daugkrakmolo.
Danguole | 3-14-2015 20:03
Man labai patiko.
Jokūbas | 2-22-2015 20:02
@Jovita. Galima ir su lupyna – tik prieš grūdanti, reikės nulupti.
Jovita | 2-19-2015 13:02
Sveiki, ar bulves su lupyna galima isvirti? ar nuskustas? 🙂
Jokūbas | 2-9-2015 19:02
Leonora, labai geras patarimas! 🙂
leonora | 2-6-2015 23:02
nepamirskite uzvirus vandeniui,ismaisyti salto vandens stiklineje 1sauksta krakmolo ir supilti pamazu I verdanti vandeni ir pamaisyti kol vel uzvirs puodas,tada tik pradekit deti cepelinus,su tokiu gleivetu vandeniu cepelinai jums niekada neissileis.
Jokūbas | 2-1-2015 15:02
Arvydai, gali būti keletas priežasčių. Galbūt cepelinam trūko krakmolo. Be to, iš šaldymo kameros išimtus cepelinus taip pat reikia dėti į verdantį pasūdytą vandenį.
arvydas | 2-1-2015 10:02
kodėl išėmus juos iš šaldymo kameros ir cepelinus pradėjus virti jie ėmė irti bevirdami?
violeta | 1-27-2015 01:01
ačiū už receptą. ryt gaminsiu su namie pasigaminta kepenine.
jurmina | 1-25-2015 19:01
ziaurei skanus 😛
Algirdas | 12-16-2014 12:12
Mldc, Jokūbas, dėkui už receptą:)
Jokūbas | 12-15-2014 22:12
Puiku Žydre! Ar gaminsi juos dažniau? 🙂
zydre | 12-13-2014 21:12
Gavosi tobuli;)..tik i mesa nedejau morkos.Ir dejau daugiau krakmolo.o seip liux cepelinai:)
Grazinachadha | 8-2-2014 03:08
Mano sunus labai megsta siuos cipelinus ,butinai Turku is omit .
Jokūbas | 5-3-2014 08:05
@Inga! Džiaugiuosi, kad pavyko. Juk be cepelinų mūsų krašte nė krust 🙂 Ir žinoma, norint užsitikrinti, kad cepelinai neištiš (svečių belaukiant ir verdant ilgiau), reikia dėti daugiau krakmolo, teisingai pastebėta.
inga | 4-30-2014 19:04
aciu uz recepta,skanus ir neistizo,aisku siek tiek krakmolo dejau daugiau…
Jokūbas | 2-2-2014 13:02
@Rasa, iš šių produktų pavyko pagaminti daugiau kaip 20 vidutinio dydžio cepelinų tai tikrai. Kiekis visiškai priklauso nuo pasirinkto porcijos dydžio 😉
rasa | 2-1-2014 17:02
O kiek mazdaug jums gavosi cepelinu is tokio kiekio produktu?
sarune | 12-29-2013 12:12
skamba skaniai kaip tik liko nuo saltienos virtos mesos manau tiks 🙂
FiverrEarn
[…]here are some links to internet sites that we link to since we think they may be really worth visiting[…]
FiverrEarn
[…]very few websites that come about to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]
FiverrEarn
[…]we came across a cool website that you just could enjoy. Take a search in case you want[…]
FiverrEarn
[…]we prefer to honor quite a few other net web sites around the internet, even if they arent linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]
FiverrEarn
[…]one of our visitors just lately encouraged the following website[…]
Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-25-2023 18:11
FUE
[…]one of our guests lately proposed the following website[…]
Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-24-2023 18:11
FUE
[…]just beneath, are several totally not connected web-sites to ours, even so, they are certainly really worth going over[…]
Šįvakara viriau palei šitą recepta gavosi i labai skanus ir minkšti
Niekada nededu kiaušinių plius krakmolo negailiu ir dedu nekepintą faršą jokių morkų ir kitų nesąmonių nededu gaunasi minkšti ir labai skanūs
Kad cepelinai neišeitų visuomet dedu krakmolą į ką tik užvirus vandenį kad gautųsi kaip skysti klijukai
Mergaitės,nedejuokite kad ištyžta cepelinai, viskas priklauso kiek įdėsite papildomai krakmolo. B ulviou masė turi būti tokia, kad formuojant kukulį tešla neliptų prie rankų ir čia visa paslaptis
reikia deyi daugiau krakmolo niekada neistis
Pirma karta galiu pasakyti vuolia!!!gavosi!!
Kaip kiausiniene gavos. Truko tik sonines.
nu ka bandisiu ir as pasigaminti.
Kiek bus tos 3/4 stiklines krakmolo tiksliau
Gavosi skanus bet visi issileido tai turejau cepelinu kose valgyt
galinsiu siandien, man tai dazniausia issileidzia
Iabai skanu
nuastabiai gavosi, aciu
labai aciu uz gerus patarimus,jeigu dar patartumete kaip uzsaldytus tarkuotu bulviu cepelinus isvirti,kad jie bevirdami neirtu,nes kol isverda tai jo ir nebelieka.
Ir dar az patarciau vistik vyrti bulves su lupenom skonis skiresi nuo skonio be lupenu aisku skonio reikalas bet…
Niekada nekepinu farso nes isverda ir zalias ir plius dar idaras netoks sausas gaunasi kaip iskepus.
Reikia I vandeni ideti krakmolo, mad nepasileistu.
o kodėl man visada pasileidžia? ir krakmolo dedu ir kiaušinį. 🙁
Irena..pati neesk tiek dauk .:D
Didelis dėkui! Cipelinai-liux!!!!laimingų Naujųmetų!!!
Ar šitie cepelinai valgomi ar ne??
Labai skaniai gavosi !!!!
Gaminsiu šiandien
maziau pats eda mesos i cepelinus daugiau dedea
@Erika. Tikti tai tinka (plius galima pagardinti varškę mėtos lapeliais, kam patinka), tik gal būtų užtekę vieno kiaušinio..
Taip jau gaminau daug sykiu Jokubai;)
Gavosi 12 cepelinų ir tokį visai nedideli
O kai darai is varskes ir idejau du keusinius ir biski per skysta gavosi, tinka ar ne? Ir jai netinka ka daryti? 🙂
kodel tiem daugkrakmolo.
Man labai patiko.
@Jovita. Galima ir su lupyna – tik prieš grūdanti, reikės nulupti.
Sveiki, ar bulves su lupyna galima isvirti? ar nuskustas? 🙂
Leonora, labai geras patarimas! 🙂
nepamirskite uzvirus vandeniui,ismaisyti salto vandens stiklineje 1sauksta krakmolo ir supilti pamazu I verdanti vandeni ir pamaisyti kol vel uzvirs puodas,tada tik pradekit deti cepelinus,su tokiu gleivetu vandeniu cepelinai jums niekada neissileis.
Arvydai, gali būti keletas priežasčių. Galbūt cepelinam trūko krakmolo. Be to, iš šaldymo kameros išimtus cepelinus taip pat reikia dėti į verdantį pasūdytą vandenį.
kodėl išėmus juos iš šaldymo kameros ir cepelinus pradėjus virti jie ėmė irti bevirdami?
ačiū už receptą. ryt gaminsiu su namie pasigaminta kepenine.
ziaurei skanus 😛
Mldc, Jokūbas, dėkui už receptą:)
Puiku Žydre! Ar gaminsi juos dažniau? 🙂
Gavosi tobuli;)..tik i mesa nedejau morkos.Ir dejau daugiau krakmolo.o seip liux cepelinai:)
Mano sunus labai megsta siuos cipelinus ,butinai Turku is omit .
@Inga! Džiaugiuosi, kad pavyko. Juk be cepelinų mūsų krašte nė krust 🙂 Ir žinoma, norint užsitikrinti, kad cepelinai neištiš (svečių belaukiant ir verdant ilgiau), reikia dėti daugiau krakmolo, teisingai pastebėta.
aciu uz recepta,skanus ir neistizo,aisku siek tiek krakmolo dejau daugiau…
@Rasa, iš šių produktų pavyko pagaminti daugiau kaip 20 vidutinio dydžio cepelinų tai tikrai. Kiekis visiškai priklauso nuo pasirinkto porcijos dydžio 😉
O kiek mazdaug jums gavosi cepelinu is tokio kiekio produktu?
skamba skaniai kaip tik liko nuo saltienos virtos mesos manau tiks 🙂
Atrodo fantasiskai butinai siandien pasigaminsiu.
klasika 🙂