Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Šiandieną gaminame virtų bulvių cepelinus. Ne tik skanu, bet ir praktiška: cepelinų perteklių sudėsime į šaldymo kamerą kitam kartui.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
3.64 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 39
Loading...
3.64 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 39
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Virtų bulvių cepelinai

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įkulame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;
  • 2
    Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
  • 3
    Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome - štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
  • 4
    Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
  • 5
    Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).
Susiję receptai
Atsiliepimai
FiverrEarn | 12-24-2023 08:12

FiverrEarn

[…]here are some links to internet sites that we link to since we think they may be really worth visiting[…]

FiverrEarn | 12-19-2023 11:12

FiverrEarn

[…]very few websites that come about to become comprehensive below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]

FiverrEarn | 12-2-2023 20:12

FiverrEarn

[…]we came across a cool website that you just could enjoy. Take a search in case you want[…]

FiverrEarn | 12-2-2023 00:12

FiverrEarn

[…]we prefer to honor quite a few other net web sites around the internet, even if they aren’t linked to us, by linking to them. Underneath are some webpages really worth checking out[…]

FiverrEarn | 11-30-2023 19:11

FiverrEarn

[…]one of our visitors just lately encouraged the following website[…]


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-25-2023 18:11

FUE

[…]one of our guests lately proposed the following website[…]


Warning: sprintf(): Too few arguments in /home/barolt/domains/jokuboreceptai.lt/public_html/wp-content/themes/receptukas/comments.php on line 40
| 11-24-2023 18:11

FUE

[…]just beneath, are several totally not connected web-sites to ours, even so, they are certainly really worth going over[…]

Tavo vardas | 7-23-2020 16:07

Šįvakara viriau palei šitą recepta gavosi i labai skanus ir minkšti

Tavo vardas | 1-31-2019 14:01

Niekada nededu kiaušinių plius krakmolo negailiu ir dedu nekepintą faršą jokių morkų ir kitų nesąmonių nededu gaunasi minkšti ir labai skanūs

Tavo vardas | 11-13-2018 16:11

Kad cepelinai neišeitų visuomet dedu krakmolą į ką tik užvirus vandenį kad gautųsi kaip skysti klijukai

zenonas | 9-15-2018 07:09

Mergaitės,nedejuokite kad ištyžta cepelinai, viskas priklauso kiek įdėsite papildomai krakmolo. B ulviou masė turi būti tokia, kad formuojant kukulį tešla neliptų prie rankų ir čia visa paslaptis

elvyra | 3-10-2018 21:03

reikia deyi daugiau krakmolo niekada neistis

Kristina | 1-23-2018 20:01

Pirma karta galiu pasakyti vuolia!!!gavosi!!

Kestukas | 12-11-2017 23:12

Kaip kiausiniene gavos. Truko tik sonines.

Janina | 7-16-2017 10:07

nu ka bandisiu ir as pasigaminti.

Roberta | 7-4-2017 22:07

Kiek bus tos 3/4 stiklines krakmolo tiksliau

bozena | 3-4-2017 19:03

Gavosi skanus bet visi issileido tai turejau cepelinu kose valgyt

ruta | 2-1-2017 13:02

galinsiu siandien, man tai dazniausia issileidzia

Jurga | 12-6-2016 22:12

Iabai skanu

marius | 12-2-2016 10:12

nuastabiai gavosi, aciu

Stefa | 9-21-2016 15:09

labai aciu uz gerus patarimus,jeigu dar patartumete kaip uzsaldytus tarkuotu bulviu cepelinus isvirti,kad jie bevirdami neirtu,nes kol isverda tai jo ir nebelieka.

vitalijus | 5-23-2016 13:05

Ir dar az patarciau vistik vyrti bulves su lupenom skonis skiresi nuo skonio be lupenu aisku skonio reikalas bet…

vitalijus | 5-23-2016 13:05

Niekada nekepinu farso nes isverda ir zalias ir plius dar idaras netoks sausas gaunasi kaip iskepus.

Dzeneta | 2-28-2016 13:02

Reikia I vandeni ideti krakmolo, mad nepasileistu.

Aušra | 2-25-2016 15:02

o kodėl man visada pasileidžia? ir krakmolo dedu ir kiaušinį. 🙁

Aurimas | 2-8-2016 17:02

Irena..pati neesk tiek dauk .:D

irena | 1-2-2016 14:01

Didelis dėkui! Cipelinai-liux!!!!laimingų Naujųmetų!!!

Ignasija | 12-29-2015 14:12

Ar šitie cepelinai valgomi ar ne??

Kristina | 12-12-2015 14:12

Labai skaniai gavosi !!!!

Tavo vardas | 12-3-2015 19:12

Gaminsiu šiandien

irena | 8-10-2015 12:08

maziau pats eda mesos i cepelinus daugiau dedea

Jokūbas | 7-1-2015 23:07

@Erika. Tikti tai tinka (plius galima pagardinti varškę mėtos lapeliais, kam patinka), tik gal būtų užtekę vieno kiaušinio..

zydre | 6-16-2015 14:06

Taip jau gaminau daug sykiu Jokubai;)

Neelli | 6-16-2015 14:06

Gavosi 12 cepelinų ir tokį visai nedideli

erika | 6-16-2015 11:06

O kai darai is varskes ir idejau du keusinius ir biski per skysta gavosi, tinka ar ne? Ir jai netinka ka daryti? 🙂

hhyhyh | 5-24-2015 11:05

kodel tiem daugkrakmolo.

Danguole | 3-14-2015 20:03

Man labai patiko.

Jokūbas | 2-22-2015 20:02

@Jovita. Galima ir su lupyna – tik prieš grūdanti, reikės nulupti.

Jovita | 2-19-2015 13:02

Sveiki, ar bulves su lupyna galima isvirti? ar nuskustas? 🙂

Jokūbas | 2-9-2015 19:02

Leonora, labai geras patarimas! 🙂

leonora | 2-6-2015 23:02

nepamirskite uzvirus vandeniui,ismaisyti salto vandens stiklineje 1sauksta krakmolo ir supilti pamazu I verdanti vandeni ir pamaisyti kol vel uzvirs puodas,tada tik pradekit deti cepelinus,su tokiu gleivetu vandeniu cepelinai jums niekada neissileis.

Jokūbas | 2-1-2015 15:02

Arvydai, gali būti keletas priežasčių. Galbūt cepelinam trūko krakmolo. Be to, iš šaldymo kameros išimtus cepelinus taip pat reikia dėti į verdantį pasūdytą vandenį.

arvydas | 2-1-2015 10:02

kodėl išėmus juos iš šaldymo kameros ir cepelinus pradėjus virti jie ėmė irti bevirdami?

violeta | 1-27-2015 01:01

ačiū už receptą. ryt gaminsiu su namie pasigaminta kepenine.

jurmina | 1-25-2015 19:01

ziaurei skanus 😛

Algirdas | 12-16-2014 12:12

Mldc, Jokūbas, dėkui už receptą:)

Jokūbas | 12-15-2014 22:12

Puiku Žydre! Ar gaminsi juos dažniau? 🙂

zydre | 12-13-2014 21:12

Gavosi tobuli;)..tik i mesa nedejau morkos.Ir dejau daugiau krakmolo.o seip liux cepelinai:)

Grazinachadha | 8-2-2014 03:08

Mano sunus labai megsta siuos cipelinus ,butinai Turku is omit .

Jokūbas | 5-3-2014 08:05

@Inga! Džiaugiuosi, kad pavyko. Juk be cepelinų mūsų krašte nė krust 🙂 Ir žinoma, norint užsitikrinti, kad cepelinai neištiš (svečių belaukiant ir verdant ilgiau), reikia dėti daugiau krakmolo, teisingai pastebėta.

inga | 4-30-2014 19:04

aciu uz recepta,skanus ir neistizo,aisku siek tiek krakmolo dejau daugiau…

Jokūbas | 2-2-2014 13:02

@Rasa, iš šių produktų pavyko pagaminti daugiau kaip 20 vidutinio dydžio cepelinų tai tikrai. Kiekis visiškai priklauso nuo pasirinkto porcijos dydžio 😉

rasa | 2-1-2014 17:02

O kiek mazdaug jums gavosi cepelinu is tokio kiekio produktu?

sarune | 12-29-2013 12:12

skamba skaniai kaip tik liko nuo saltienos virtos mesos manau tiks 🙂

Alina | 5-22-2013 02:05

Atrodo fantasiskai butinai siandien pasigaminsiu.

kano | 3-26-2013 13:03

klasika 🙂

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą