Virtų bulvių cepelinai su mėsa

Virtų bulvių cepelinai

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Bulves išverdame, nusunkiame ir sugrūdame grūstuve. Leidžiame ataušti. Tuomet įkulame kiaušinį, pasūdome, suberiame krakmolą (trys ketvirčiai stiklinės) ir išminkome iki vientisos masės;
  2. Keptuvėje pakepiname smulkintą svogūną bei tarkuotą morką. Tuomet suberiame kiaulienos faršą ir kartu pakepiname. Pasūdome, pagardiname šviežiai maltais pipirais;
  3. Iš bulvių masės darome paplotėlius/blynelius, jų viduryje įdedame šaukštą mėsos, kraštelius užlankstome – štai cepelino formos kukuliai. Jeigu limpa prie rankų, jas pasišlapiname. Suformuotus cepelinus dedame ant lentelės, apibarstytos krakmolu, kad nepriliptų;
  4. Puode užverdame pasūdytą vandenį, sudedame cepelinus ir verdame apie 8-12 min. (kol iškils į paviršių);
  5. Valgome su šoninės-grietinės padažu (šoninę apkepame keptuvėje su svogūnu, baigiant kepti uždedame keletą šauktų grietinės ir gerai išmaišome).

Virtų bulvių cepelinai paruošti! Jeigu nežadate visų šiandieną suvalgyti, sudėkite nevirtus cepelinus į šaldymo kamerą ir išvirsite kada panorėję.