Svogūnas

Valgomasis svogūnas – česnakinių šeimos augalas. Maistui vartojami svogūno laiškai ir šakniavaisiai – žali, virti, marinuoti ir kiti. Svogūnas yra turtingas vitamino C, ypač naudingi organizmui žali laiškai, kuriuose vitamino C daugiausiai. Iš svogūno laiškų ruošiamos salotos, tinka su kitomis daržovėmis bei mėsos patiekalais.

Svogūnas: susiję receptai
Rusiškų barščių receptas
120 min.
Sodraus skonio, soti šviežių burokėlių sriuba su mėsa. Receptas su nuotraukomis.
Didžiųjų pupų troškinys
150 min.
Tikrų lietuviškų pupų troškinys tiks ir Užgavėnių, ir sočiai vakarienei vasaros darbų įkraštyje. Skanaus!
Triušio kepenėlių paštetas
30 min.
Nuostabus triušio kepenėlių paštetas! Itin paprastas receptas su nuotraukomis.
Triušienos troškinio receptas
90 min.
Gardaus triušienos troškinio receptas - itin lengva gaminti namuose!
Azijietiški salotų suktiniai su pikantišku mėsos įdaru
25 min.
Sekmadienio receptas - pikantišku kiaulienos faršu įdaryti romėnų salotos lapai. Gardumėlis!
Kiaulienos liežuvio užkandėlė
180 min.
Kaip gardžiai paruošti kiaulienos liežuvį? Aplink delikatesinę mėsytę tereikia skonį paryškinsiančių produktų. Receptas su nuotraukomis.
Trinta moliūgų ir kario sriuba
45 min.
Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!
Rūgštynių sriubos receptas
30 min.
Gardžių lietuviškų vasaros patiekalų meniu - rūgštynių sriubos receptas! Gaminame namuose.
Žuvienės receptas
35 min.
Greitai paruošiamos pikantiškos žuvies sriubos receptas. Žuvienė neabejotinai nominuojama šių metų sriubų receptų oskarams!
Lietiniai su bulvių padažu
60 min.
Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alakanų namuose nebus! Gaminame namuose.