Svogūnas

Valgomasis svogūnas – česnakinių šeimos augalas. Maistui vartojami svogūno laiškai ir šakniavaisiai – žali, virti, marinuoti ir kiti. Svogūnas yra turtingas vitamino C, ypač naudingi organizmui žali laiškai, kuriuose vitamino C daugiausiai. Iš svogūno laiškų ruošiamos salotos, tinka su kitomis daržovėmis bei mėsos patiekalais.

Svogūnas: susiję receptai
Lietiniai su bulvių padažu
60 min.
Lietuviškas aukštaitiškas lietinių su bulvių padažu receptas. Alakanų namuose nebus! Gaminame namuose.
Agurkų ir avokadų sriuba
10 min.
Dar vienas Irenos Žentalytės parengtas gardžios sriubos receptas žaliavalgiams ir sveiko maisto šalininkams!
Silke įdaryti pievagrybiai
35 min.
Silke ir daržovėmis įdarytos pievagrybių kepurėlės be abejonės pretenduoja tapti stalo puošmena ir gardžiu užkandžiu.
Kukurūzų sriuba
30 min.
Šilkinės kukurūzų sriubos receptas - kukurūzai, kokosų pienas ir čili pipiras sutekti patiekalui speigo. Gaminame namuose!
Voveraitės grietinės padaže
30 min.
Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo - mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže...
Troškintos midijos
50 min.
Greitai paruošiamas šviežių jūros gėrybių - midijų - patiekalas ir gardus, ir maistingas! Galbūt ne kasdieniams pietums, tačiau savaitgalio pietų meniu tikrai paįvairins...
Vištienos zuikis
80 min.
Vištienos netikro zuikio receptas. Pagardinsime česnaku ir pistacijomis. Gaminame namuose!
Lęšių ir daržovių sriuba
45 min.
Liesa lęšių ir daržovių sriuba praturtins mėgstamiausių sriubų sąrašą! Per 45 min. pagaminsime namuose!
Bulviniai blynai su mėsa
50 min.
Vienas iš tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalų - bulviniai blynai su mėsa. Receptui prireiks vos 5 pagrindinių ingredientų. Skaniai ir sočiai pavalgysime.