Silke įdaryti pievagrybiai

Silke ir daržovėmis įdarytos pievagrybių kepurėlės be abejonės pretenduoja tapti stalo puošmena ir gardžiu užkandžiu.
4.29 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Per didžiąsias metų šventes (šv. Velykas ir šv. Kalėdas) ruošiame ypatingai daug patiekalų su silke. Silkė pataluose, silkė su grybais, silkė su morkomis, silkė su obuoliais – tai populiariausi silkės receptai šventiniam stalui. O kodėl nepabandžius įdaryti grybus silkės ir daržovių įdaru?

  1. Pirmiausia nuvalome grybus, išpjauname kotelius ir kepurėlių vidurius. Tai, kas buvo išpjaustyta, pridėsime prie daržovių arba pasiliekame, pavyzdžiui, grybų sriubai;
  2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepame tarkuotas morkas, smulkintą svogūną ir papriką, taip pat smulkintus grybų kotelius. Pagardiname daržoves druska, šviežiai maltais pipirais ir šlakeliu sojos padažo. Patroškiname daržoves apie 10 min., kol morkos suminkštės. Tuomet padedame atvėsti;
  3. Pievagrybių kepurėles apkepame keptuvėje su aliejumi, sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis aliejus. Silkę supjaustome itin smulkiais gabalėliais, sumaišome su atvėsusiomis daržovėmis. Šiuo įdaru kruopščiai užpildome grybų kepurėles. Jas dailiai sudedame ant serviravimo padėklo ir uždengiame maistine plėvele, kad išlaikytume gražią išvaizdą kuo ilgiau. Patiekalas baigtas. Skanaus!

Recepto nuotraukos:

 Apkeptos pievagrybių kepurėlės

 

Silke įdarytas pievagrybis

 

Serviravimo padėklas su silke įdarytais pievagrybiais

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą