Rusiškos virtuvės paveldas - maždaug nuo 1970 m. itin populiarios silkės salotos, kurios dažnai patiekiamos Naujųjų metų išvakarėse.
Sudėtinės dalys
Gaminimas
- 1Sūdytame vandenyje išvirkime burokėlius (~45 min.), bulves ir morkas. Atvėsinkime, nulupkime ir sutarkuokime į skirtingus dubenis. Jeigu bulvės per minkštos tarkuoti, supjaustykime jas mažais kubeliais.
- 2
Kietai virtus kiaušinius nulupkime ir sutarkuokime.- 3
Silkę ir svogūną supjaustykime mažais kubeliais. Pažiūrėkime, kad silkėje neliktų (matomų) mažų kaulų - siūlelių, reikėtų juos pašalinti.- 4
Nedideliame dubenyje paruoškime " silkę pataluose " - susluoksniuokime ingredientus tokia tvarka: burokėliai, majonezas, morkos, svogūnai, silkė, bulvės. Šakute paspaudykime, kad sluoksniai priglustų prie vienas kito. Šiek tiek luktelkime, kol majonezas persisunks per pagrindinį sluoksnį, tuomet dubenį dailiai apverskime lėkštėje, kad sluoksniuotos salotos iš dubens nugultų lėkštėje. Padėkime šaltai iki tieksime ant stalo.- 5
Tiekiant ant stalo, apibarstykime viršų tarkuotu kiaušiniu ir pagražinkime majonezu.Susiję receptai - 2
itsmasum.com
[…]here are some hyperlinks to web-sites that we link to for the reason that we consider they’re worth visiting[…]
Gaminau pagal si recepta ir galiu patvirtinti jog gavosi labai skaniai
tik jau ne suriu aptarkuot, o kiausiniu, na arba obuoliu. bet jau ne suriu
O kur kiausiniai sutarkuti dedami??? Atskirai valgyti?
taip as darau ta pati,tik dar dedu pora uoboliu sutarkuoju per burokine tarkute ir dedu plona sluoksni.
as kiaušinių nededu, apdedu viršų žirneliais.
turetu buti skanu
Pagaminsite apie 1 kg (priklauso nuo daržovių – burokėlių/morkų/bulvių dydžio).
koks kiekis gaunasi?
Šiandien gaminau pagal šį receptą, super super. Viršų aptarkavau kiaušiniu.
virsu reik aptarkuot suriu ,kit obuoliu