Silkė pataluose

Rusijos virtuvės išpopuliarintos silkės salotos. Tradicinis receptas ir patarimas, kaip patiekti, kad atrodytų ypač estetiškai.
4.11 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 19
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Rusiškos virtuvės paveldas – maždaug nuo 1970 m. itin populiarios silkės salotos, kurios dažnai patiekiamos Naujųjų metų išvakarėse.

  1. Sūdytame vandenyje išvirkime burokėlius (~45 min.), bulves ir morkas. Atvėsinkime, nulupkime ir sutarkuokime į skirtingus dubenis. Jeigu bulvės per minkštos tarkuoti, supjaustykime jas mažais kubeliais.
  2. Kietai virtus kiaušinius nulupkime ir sutarkuokime.
  3. Silkę ir svogūną supjaustykime mažais kubeliais. Pažiūrėkime, kad silkėje neliktų (matomų) mažų kaulų – siūlelių, reikėtų juos pašalinti.
  4. Nedideliame dubenyje paruoškime ” silkę pataluose ” – susluoksniuokime ingredientus tokia tvarka: burokėliai, majonezas, morkos, svogūnai, silkė, bulvės. Šakute paspaudykime, kad sluoksniai priglustų prie vienas kito. Šiek tiek luktelkime, kol majonezas persisunks per pagrindinį sluoksnį, tuomet dubenį dailiai apverskime lėkštėje, kad sluoksniuotos salotos iš dubens nugultų lėkštėje. Padėkime šaltai iki tieksime ant stalo.
  5. Tiekiant ant stalo, apibarstykime viršų tarkuotu kiaušiniu ir pagražinkime majonezu.

Kad silkė pataluose atrodytų dar gardžiau, galima ją patiekti labai mažomis porcijomis, t . y. sluoksniuojant ingredientus tiesiog puodeliuose.

Skanaus!

Susiję receptai
Atsiliepimai
ramunai | 12-24-2016 00:12

tik jau ne suriu aptarkuot, o kiausiniu, na arba obuoliu. bet jau ne suriu

Chefas | 10-23-2016 17:10

O kur kiausiniai sutarkuti dedami??? Atskirai valgyti?

dalia | 10-14-2016 22:10

taip as darau ta pati,tik dar dedu pora uoboliu sutarkuoju per burokine tarkute ir dedu plona sluoksni.

asta | 1-11-2016 15:01

as kiaušinių nededu, apdedu viršų žirneliais.

angele | 12-22-2015 12:12

turetu buti skanu

Jokūbas | 12-20-2014 22:12

Pagaminsite apie 1 kg (priklauso nuo daržovių – burokėlių/morkų/bulvių dydžio).

Tavo vardas | 12-19-2014 18:12

koks kiekis gaunasi?

Tavo vardas | 12-7-2014 20:12

Šiandien gaminau pagal šį receptą, super super. Viršų aptarkavau kiaušiniu.

Ramunas | 2-7-2014 12:02

virsu reik aptarkuot suriu ,kit obuoliu

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą