Šioms daigintų žaliųjų pupelių salotoms prireiks išankstinio pasiruošimo. Pirmiausia turime sudaiginti maistingąsias pupeles. Iš vakaro užmerkiame pupeles vandenyje, ryte nupilame vandenį nuo pupelių ir paliekame jas taip visai dienai (geriausia palikti sietelyje, kad visas vanduo nuvarvėtų). Vakare praskalaujame pupeles vandenyje ir paliekame sietelyje per naktį. Toliau procedūrą kartojame 2-4 dienas (skalavimas ryte ir vakare), kol pupelės sudygs. Keletas recepto autorės patarimų daiginimui: reikalinga kambario temperatūra; saugoti daiginamas pupeles nuo tiesioginių saulės spindulių; švarūs ir labai švarūs indai, pupelių apdengimas švaria marle.
2
Taigi sudaigintas pupeles beriame į dubenį, pridedame smulkintų saulėje džiovintų pomidorų ir baltojo svogūno, žiupsnelį druskos, taip pat mėgstamų šviežių žolelių (krapų, petražolių, čiobrelių ir kt.). Apšlakstome salotas alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Skanaus!
3
P.S. salotas taip pat galima paįvairinti pridedant smulkinto saliero koto, cukinojos arba paprikos.