Gaivių vištienos salotų receptas. Actas ir cukrus skirti sureguliuoti salotų rūgštumą ir saldumą, vištiena ir pomidorai suteikia salotoms pikantišką skonį.
Pirmiausia supjaustome vištienos filė gabalėlius juostelėmis ir apibarstome jas vištienos priesnoniais, druska, pipirais, uždedame šaukštą majonezo ir paliekame sumaišytus vištienos gabalėlius šiek tiek pasimarinuoti (valandą ar dvi);
2
Vištieną dedame į keptuvę ir pakepame (tačiau neturi labai apskrusti). Iškepus, vištieną nusausiname nuo aliejaus pertekliaus ir padedame atvėsti;
3
Dubenyje susmulkiname agurką, 6 pomidorus, kininį kopūstą (lapus suplėšome, kietesnes dalis prie stiebo - supjaustome juostelėmis);
4
Suberiame atvėsusius vištienos gabalėlius, įpilame aliejaus, acto, uždedame cukraus ir viską gerai išmaišome.