Kumpio, figų ir mocarelos salotos

Subalansuoto skonio sočios salotos su mocarela sūriu, kumpiu, alyvuogėmis ir lazdyno riešutais... Išbandykite receptą namuose (produktai paprasčiausi)!
4.25 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Nuostabios vasariškos salotos – ir sočios, ir gaivios! Kaip ir kiekvienas patiekalas, taip ir šis – reikalauja subalansuoto skonio: saldumo, rūgštumo ir sūrumo.

  1. Nuplauname lazdyno riešutus, paskleidžiame kepimo formoje ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę keletą minučių paskrusti.
  2. Supjaustome visus salotų ingredientus: salotas (jeigu naudojamas salotų mišinys, tuomet jų pjaustyti greičiausiai nereikės); šviežią burokėlį (nedidelį apie 50 g); morką ir kumpį supjaustome šiaudeliais; džiovintas figas nuplikome ir keletą minučių palaikome vandenyje, tuomet supjaustome; juodąsias alyvuoges supjaustome pusiau. Beriame žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  3. Visus smulkintus produktus išdėliojame lėkštėse: pradedant salotomis (žr. nuotrauka), burokėliais, morkomis, kumpiu, figomis. Rankomis atplėšiame mocarelos sūrio gabalėlių ir juos paskirstome ant salotų. Ant viršaus beriame kepintus lazdyno riešutus.
  4. Valgome pagardinę garstyčių užpilu salotoms. Gero apetito!

P.S. produktų pakaks dviems salotų porcijoms.

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą