Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 1 vnt.
-
Figos, 4 vnt.
-
Alyvuogės, 8 vnt.
-
Burokėlis, 1 vnt.
-
Kumpis, 60 g
-
Mocarela sūris, 70 g
-
Sėjamosios salotos, 100 g
-
Lazdyno riešutai, 25 g
-
Druska, žiupsnelis
-
Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas:
Nuostabios vasariškos salotos – ir sočios, ir gaivios! Kaip ir kiekvienas patiekalas, taip ir šis – reikalauja subalansuoto skonio: saldumo, rūgštumo ir sūrumo.
- Nuplauname lazdyno riešutus, paskleidžiame kepimo formoje ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę keletą minučių paskrusti.
- Supjaustome visus salotų ingredientus: salotas (jeigu naudojamas salotų mišinys, tuomet jų pjaustyti greičiausiai nereikės); šviežią burokėlį (nedidelį apie 50 g); morką ir kumpį supjaustome šiaudeliais; džiovintas figas nuplikome ir keletą minučių palaikome vandenyje, tuomet supjaustome; juodąsias alyvuoges supjaustome pusiau. Beriame žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų.
- Visus smulkintus produktus išdėliojame lėkštėse: pradedant salotomis (žr. nuotrauka), burokėliais, morkomis, kumpiu, figomis. Rankomis atplėšiame mocarelos sūrio gabalėlių ir juos paskirstome ant salotų. Ant viršaus beriame kepintus lazdyno riešutus.
- Valgome pagardinę garstyčių užpilu salotoms. Gero apetito!
P.S. produktų pakaks dviems salotų porcijoms.