Nuostabios vasariškos salotos - ir sočios, ir gaivios! Kaip ir kiekvienas patiekalas, taip ir šis - reikalauja subalansuoto skonio: saldumo, rūgštumo ir sūrumo.
Sudėtinės dalys
- Morkos, 1 vnt.
- Figos, 4 vnt.
- Alyvuogės, 8 vnt.
- Burokėlis, 1 vnt.
- Kumpis, 60 g
- Mocarela sūris, 70 g
- Sėjamosios salotos, 100 g
- Lazdyno riešutai, 25 g
- Druska, žiupsnelis
- Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Nuplauname lazdyno riešutus, paskleidžiame kepimo formoje ir dedame į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę keletą minučių paskrusti.
- 2
Supjaustome visus salotų ingredientus: salotas (jeigu naudojamas salotų mišinys, tuomet jų pjaustyti greičiausiai nereikės); šviežią burokėlį (nedidelį apie 50 g); morką ir kumpį supjaustome šiaudeliais; džiovintas figas nuplikome ir keletą minučių palaikome vandenyje, tuomet supjaustome; juodąsias alyvuoges supjaustome pusiau. Beriame žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų.- 3
Visus smulkintus produktus išdėliojame lėkštėse: pradedant salotomis (žr. nuotrauka), burokėliais, morkomis, kumpiu, figomis. Rankomis atplėšiame mocarelos sūrio gabalėlių ir juos paskirstome ant salotų. Ant viršaus beriame kepintus lazdyno riešutus.- 4
Valgome pagardinę garstyčių užpilu salotoms. Gero apetito!Susiję receptai - 2