Pievagrybius nuplauname, susmulkiname ir apkepame svieste. Taip pat apkepame keletą vytinto arba rūkyto kiaulienos kumpio riekučių. Viską atvėsiname, traškias kumpio riekeles susmulkiname;
Špinatų lapus ir pomidorą nuplauname po tekančiu vandeniu. Lapus, jeigu reikia, perpjauname pusiau, pomidorą pjaustome didesniais gabalėliais;
Į dubenį su salotomis pridedame pievagrybius ir kumpį. Pagardiname druska, pipirais, smulkintais svogūnų laiškais;
Gaminame salotų užpilą. Į nedidelį dubenį dedame skystą kambario temperatūros medų, įpilame aliejaus, pagardiname a. šaukšteliu citrinos sulčių, acto bei geltonųjų garstyčių. Užpilą kruopščiai išmaišome;
Salotas apšlakstome užpilu. Salotas, apibarstytas Parmezano sūriu, tiekiame su nesmulkinta kiaušinio pusele bei balta duona;