Burokėlius supjaustome nedideliais kubeliais (1,5 cm), suberiame ant folijos. Apšlakstome aliejumi, pagardiname žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais, įdedame keletą smulkintų česnako skiltelių. Sugniaužiame foliją ir sandariai užlankstome viršutinę dalį, dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 35 min.
2
Tuo metu nulupame 2 apelsinus taip, kad liktų kuo mažiau baltos luobelės. Supjaustome 2 cm gabalėliais ir sudedame į salotų dubenį. Apelsinų sultys sutekės į dubens apačią, nupilame 3 v. šaukštus sulčių į puodelį kurį papildome šaukštu vyno acto, šaukšteliu garstyčių, šaukštu cukraus ir trimis šaukštais aliejaus - viską gerai išmaišome iki užpilas taps vientisa emulsija.
3
Imame iškeptus burokėlius iš orkaitės, atvėsiname keletą minučių, tuomet sudedame prie apelsinų, pagardiname riešutais (geriausiai graikiniais riešutais) ir apšlakstome pasigamintu užpilu, papuošiame petražolėmis.