Įsivaizduokite situaciją: vasaros diena; grįžtate po darbo; apie 18 val. paskambina draugai ir kviečia paiškylauti lygiai už 120 minučių, t.y. 20 val.
Ką gi, nėra padėties be išeities - reikia pagaminti šį tą sotaus (juk jau vakaras, o gamtoje dar labiau norisi pavalgyti...). Staigi mobilizacija: sąrašas produktų, bėgte į parduotuvę ir atgal. Turime dar 1 val. gamybai, tačiau mums jos neprireiks.
Sudėtinės dalys
- Agurkai, 2 vnt.
- Pomidoras, 4 vnt.
- Vištiena, 350 g
- Feta sūris, 120 g
- Parmezano sūris, 50 g
- Batonas, 80 g
- Iceberg kopūstas, 1/2 vnt.
- Sojos padažas, 5 v. šaukštai
- Česnakas, 2 skiltelės
Gaminimas
- 1Pradėsime nuo vištienos krūtinėlės. Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame į dubenį. Apipilame sojos padažu, įmasažuojame traiškytas česnako skilteles ir uždengiame trumpam pasimarinuoti.
- 2
Tuo tarpu nuplauname daržoves ir padedame jas nusausėti (svarbiausia leisti nuvarvėti vandeniui nuo salotų lapų).- 3
Batono riekutes supjaustome kubeliais, paskleidžiame ant kepimo formos ir dedame į orkaitę (darysime skrebučius). Retkarčiais permaišydami kepame apie 12 min. (kol kvadratėliai virs skrebučiais).- 4
Vištienos gabalėlius suberiame į įkaitintą keptuvę ir apkepame iš visų pusių. Apkepus, paskleidžiame ant kepimo formos - atvėsti.- 5
Tiesiai į keturis (vadinasi, keturios porcijos) vienkartinius indelius skirstome salotų produktus tokia tvarka: plėšyti Iceberg salotos lapai; pjaustyti agurkai ir pomidorai; kubeliais pjaustytas Feta sūris; batono kubeliai; vištienos gabalėliai viduryje. Ant viršaus užtarkuojame kietojo sūrio. Voila - salotos paruoštos!- 6
Jeigu turite dar 5min., būtinai pasirūpinkite ir garstyčių užpilu, kuris labai tiks šioms salotoms (jį reikėtų neštis į iškylą atskirame sandariame indelyje)!Susiję receptai - 2