Traškios salotos su grybais

Patiekalas, rekomenduojamas vakarienei - gardžios, traškios ir lengvai paruošiamos salotos su grybais.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Traškios salotos su grybais
Tikrai traškios ir tikrai su grybais. Man pasisekė, kad visus šiuos ingredientus radau šaldytuve šį vakarą - praktiškai ingredientai patys subėgo į dubenį ir virto greitai paruoštomis gardžiomis salotomis, kurios nubraukė visus dienos rūpesčius. Porcija dviems!

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pievagrybius susmulkiname ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Baigiant kepti pridedame dvi skilteles česnako, perpjautas pusiau.
  • 2
    Pomidorus nuplauname ir supjaustome gabalėliais, beriame į salotų dubenį. Nuplauname ir stambiai supjaustome „Iceberg“ salotos lapus, pridedame prie pomidorų, pagardiname keletu riekelių rūkytos kiaulienos šoninės, smulkintos kubeliais.
  • 3
    Atriekiame 3 baltos duonos riekeles, supjaustome kubeliais, paskleidžiame kepimo formoje ir dedame į orkaitę (temperatūra 140 °C) 5 min.
  • 4
    Ruošiame tirštą užpilą salotoms. Į elektrinio smulkintuvo indą dedame saulėje džiovinto pomidoro riekelę, du kaupinus šaukštus majonezo, pusę  a.š. garstyčių, keptas česnako skilteles, žiupsnelį druskos, čiobrelio ir šlakelį citrinos sulčių. Uždengiame indą ir susmulkiname turinį iki vientisos masės. Beje, jeigu norisi mažiau riebaus užpilo, sėkmingai galima vietoje majonezo naudoti jogurtą.
  • 5
    Galop į salotų dubenį suberiame atvėsusius pakeptus grybus, salotas išmaišome ir sudedame į lėkštes. Apibarstome orkaitėje padžiovintos baltos duonos kubeliais, įdedame salotų užpilo.
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą