Česnakas

Česnakas – žolinis augalas, kurio maistinės ir gydomosios savybės plačiai žinomos. Česnako vartojimą kulinarijoje lemia aštrus skonis ir kvapas, kurį suteikia natūraliai sudėtyje esantis eterinis aliejus. Jis suteikia maistui aštrų, pikantišką ir savitą kvapą. Kad šios savybės išliktų, smulkintas česnakas į patiekalus dedamas baigiant virti.

Česnakas: susiję receptai
Paprikos alyvuogiu sūrio užtepėlės receptas
30 min.
Užtepėlė - vienas iš greičiausiai paruošiamų užkandžių. Šiuokart dalinamės puikios, spalvingos paprikų, alyvuogių ir sūrio užtepėlės receptu.
La Troškinys: voveraitės su morkomis
50 min.
Sotus ir lietuviškas pirmųjų vasaros grybų - šviežių voveraičių - troškinys. Paragauk - neapsigausi!
Rusiškų barščių receptas
120 min.
Sodraus skonio, soti šviežių burokėlių sriuba su mėsa. Receptas su nuotraukomis.
Didžiųjų pupų troškinys
150 min.
Tikrų lietuviškų pupų troškinys tiks ir Užgavėnių, ir sočiai vakarienei vasaros darbų įkraštyje. Skanaus!
Triušio kepenėlių paštetas
30 min.
Nuostabus triušio kepenėlių paštetas! Itin paprastas receptas su nuotraukomis.
Triušienos troškinio receptas
90 min.
Gardaus triušienos troškinio receptas - itin lengva gaminti namuose!
Azijietiški salotų suktiniai su pikantišku mėsos įdaru
25 min.
Sekmadienio receptas - pikantišku kiaulienos faršu įdaryti romėnų salotos lapai. Gardumėlis!
Trinta moliūgų ir kario sriuba
45 min.
Šiandieną gaminame trintą moliūgų sriubą, pagardintą imbieru, kariu ir kokosų pienu. Turtinga skonių sriuba paliks gerą įspūdį!
Varškės ir grybų padažas traškučiams nachos
15 min.
Krepšinio varžybos prasideda mažiau kaip už valandos, todėl parduotuvėje griebiam kukurūzų traškučių ir keletą ingredientų padažui - laiko užkandžių gamybai nedaug!
Sezaminės vištienos receptas
45 min.
Vištienos receptas, kuriame vyrauja skonių balansas - aštrumas, saldumas, sūrumas, rūgštumas, Greitai paruošiama ir 100% gardu!