Sekmadienio pietums norisi šio to mažiau įprasto. Žvilgtelėjus į azijietišką virtuvę, tokių patieklų gausybė. Vienas jų - kiaulienos faršu įdaryti salotų suktiniai. Gaminsime vos 25 min., o rezultatas - pikantiškas, aromatingas ir sotus patiekalas.
Sudėtinės dalys
- Kiaulienos faršas, 400 g
- Romėnų salotos, 1/2 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Česnakas, 2 skiltelės
- Riešutai, 2/3 stiklinė
- Čili pipiras, pagal skonį
- Čiobreliai, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
- Imbieras, 1 v. šaukštas
- Sojos padažas, 3 v. šaukštai
- Malti pipirai, pagal skonį
- Krapai, pagal skonį
Gaminimas
- 1Atskiriame romėniškosios salotos lapus, nupjaustome galiukus ir nuplauname lapus po vieną, paliekame nuvarvėti.
- 2
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, kiaulienos faršą apkepame su čiobreliais (šiuokart naudojame džiovintus).- 3
Suberiame smulkintus ingredientus: svogūną, keletą česnako skiltelių, apie 2 cm imbiero šaknies. Maišant pridedame ir prieskonius: maltus pipirus, šiek tiek malto čili pipiro, druskos. Suberiame dvi saujas žemės riešutų ir maišant kepame apie 2 min. Tuomet supilame sojos padažą, šiek tiek smulkintų krapų (su koteliais) ir maišant kepame dar 20 s.- 4
Į salotos lapus dedame pikantišką faršą, pridedame ir baltos duonos skrebučių. Valgome tvirtai suimdami lapą rankomis, kad įdaras nepabėgtų :) Skanaus!Susiję receptai - 2