Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 2 vnt.
-
Kopūstas, 1 vnt.
-
Pievagrybiai, 300 g
-
Grikiai, 200 g
-
Pomidorų padažas, 250 g
-
Svogūnas, 2 vnt.
-
Aliejus, pagal skonį
-
Cukrus, pagal skonį
-
Sviestas, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
- Kopūstą apvirkime, atskirkime lapus ir nusausinkime;
- Paruoškime įdarą: grikius išvirkime pasūdytame vandenyje, o pievagrybius susmulkinkime skiltelėmis ir apkepkime svieste. Viską sumaišykime;
- Į kopūsto lapus įvyniokime įdarą;
- Sutarkuokime morkas ir apkepkime kartu su smulkintu svogūnu, kol suminkštės. Įdėkime pomidorų padažo, pagardinkime cukrumi, druska ir šviežiai maltais pipirais, viską maišant šiek tiek patroškinkime;
- Balandėlius apkepkime keptuvėje, sudėkime į kepimo formą ir apipilkime paruoštu padažu. Kepkime iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Skanaus! P.S. išbandykite tradicinių balandėlių receptą ››