Sudėtinės dalys:
-
Kiaušinis, 4 vnt.
-
Grietinėlė, 150 ml
-
Miltai, 2 stiklinė
-
Cukrus, 100 g
-
Vanilinis cukrus, žiupsnelis
-
Apelsinas, 2 vnt.
Gaminimas:
Šiandien gaminote apelsinų želė desertą ir liko apelsinų minkštimo, su kuriuo nežinote, ką daryti? Tiesiog įmaišykime minkštimą į blynelius…
- Kiaušinius išsukime su cukrumi.
- Apelsinų minkštimus sutrinkime trintuvu (gali būti ir daugiau kaip 2 apelsinai). Sutrintą masę kartu su grietinėle supilkime į kiaušinių sukinį ir gerai išmaišykime. Suberkime miltus ir žiupsnelį vanilinio cukraus, išmaišykime iki vienalytės masės.
- Įkaitintoje ir riebalais išteptoje keptuvėje apkepkime blynelius iš abiejų pusių.
Skanaukime su grietine ir vyškių uogiene! Blyneliai puikiai tik ir artėjančioms Užgavėnėms.