Vištiena kinietiškai
Receptas šiek tiek panašus į kinietiškai ruoštą "Gong Bao" vištieną. Gardūs rytietiški šeimos savaitgalio pietūs!
Paruošimo min. | Gaminimo
min.
Loading...
Loading...
Paruošimo min. | Gaminimo
min.
Sudėtinės dalys
-
Vištiena, 400 g
-
Ryžiai, 150 g
-
Karis, pagal skonį
-
Riešutai, 100 g
-
Sojos padažas, 3 v. šaukštai
-
Česnakas, 4 skiltelės
-
Imbieras, pagal skonį
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Kukurūzų miltai, 2 v. šaukštai
-
Obuolių actas, 2 v. šaukštai
-
Druska, pagal skonį
Gaminimas
- 1
Visų pirma pasigaminame
vištienai marinatą: sumaišome šaukštą obuolių acto, du šaukštus sojos padažo, žiubsnelį druskos, šaukštą kukurūzų miltų, šaukštą sultinio. Vištienos krūtinėlę apipilame šiuo marinatu, gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui pastovėti;
- 2
Orkaitėje pakepiname žemės riešutus (apie 20 min.) arba pakepiname tiesiog keptuvėje;
- 3
Pasiruošiame imbierą ir česnaką: abu supjaustome itin plonais griežinėliais;
- 4
Nuplauname ryžius (taip jie nesulips) ir suberiame į verdantį vandenį, pasūdome;
- 5
Įkaitiname keptuvę ir apkepame vištienos gabalėlius, sudedame juos į atskirą dubenį;
- 6
Į keptuve pilame aliejaus, pakepiname (nedidelį) svogūną ir
papriką. Sudedame vištieną ir riešutus,
imbierą bei česnaką. Pilame sumaišytus ingredientus: du šaukštus sultinio (kad padažo būtų daugiau), du šaukštus
sojos padažo, šaukštą medaus, šaukšą aliejaus (tiktų sezamo), šaukštą
obuolių acto, įmaišome šaukštą
kukurūzų miltų, pasūdome. Viską maišant patroškiname keletą minučių. Sudedame smulkintus baziliko lapelius ir išmaišome;
- 7
Išvirusius ryžius pagardiname kario prieskoniu;
Susiję receptai
mmmm:)