Vištiena kinietiškai

Receptas šiek tiek panašus į kinietiškai ruoštą "Gong Bao" vištieną. Gardūs rytietiški šeimos savaitgalio pietūs!
4.14 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Visų pirma pasigaminame vištienai marinatą: sumaišome šaukštą obuolių acto, du šaukštus sojos padažo, žiubsnelį druskos, šaukštą kukurūzų miltų, šaukštą sultinio. Vištienos krūtinėlę apipilame šiuo marinatu, gerai išmaišome ir paliekame pusvalandžiui pastovėti;
  2. Orkaitėje pakepiname žemės riešutus (apie 20 min.) arba pakepiname tiesiog keptuvėje;
  3. Pasiruošiame imbierą ir česnaką: abu supjaustome itin plonais griežinėliais;
  4. Nuplauname ryžius (taip jie nesulips) ir suberiame į verdantį vandenį, pasūdome;
  5. Įkaitiname keptuvę ir apkepame vištienos gabalėlius, sudedame juos į atskirą dubenį;
  6. Į keptuve pilame aliejaus, pakepiname (nedidelį) svogūną ir papriką. Sudedame vištieną ir riešutus, imbierą bei česnaką. Pilame sumaišytus ingredientus: du šaukštus sultinio (kad padažo būtų daugiau), du šaukštus sojos padažo, šaukštą medaus, šaukšą aliejaus (tiktų sezamo), šaukštą obuolių acto, įmaišome šaukštą kukurūzų miltų, pasūdome. Viską maišant patroškiname keletą minučių. Sudedame smulkintus baziliko lapelius ir išmaišome;
  7. Išvirusius ryžius pagardiname kario prieskoniu;

Vištiena “kinietiškai” paruošta!

Susiję receptai
Atsiliepimai
Tavo vardas | 10-5-2012 10:10

mmmm:)

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą