Aštri vištiena su česnaku ir laimu

Gana greitai paruošiamas patiekalas iš vištienos krūtinėlės. Bus taip aštru, kaip paskirstysite aštriųjų prieskonių proporcijas. Pirmyn!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Aštri vištiena su česnaku ir laimu
Dėmesio: šiam receptui naudosime vištienos krūtinėlę (2 pilnas krūtinėles arba 4 vnt. puselių), česnako ir svogūno miltelius bei žaliosios citrinos (laimo) sultis.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Nedideliame dubenyje sumaišome sausus prieskonius: druską, aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelius, džiovinto čiobrelio prieskonį, po 1/3 šaukštelio svogūno ir česnako miltelių;
  • 2
    Perpjauname pilną krūtinėlę pusiau, padedame ant sviestinio popieriaus lakšto, kurį užlenkiame. Tuomet kočėlu (kuris skirtas kočioti tešlai) pamušame krūtinėlės gabalėlį iki 1 cm storio. Apibarstome mėsą prieskoniais iš abiejų pusių, vėl užlenkiame į sviestinį popierių ir švelniai pamušame kočėlu, kad prieskoniai geriau įsigertų. Taip padarome su visomis keturiomis krūtinėlės puselėmis;
  • 3
    Didelę keptuvę (arba tiesiog kepimo formą, kurios danga neleidžia maistui prisvilti/prikepti) dedame ant vidutinės kaitros, įdedame keletą šaukštų sviesto, įpilame alyvuogių aliejaus. Apkepame vištienos muštinius iš abiejų pusių (po 5-6 min.). Tuomet į tą pačią keptuvę įpilame 3 v. šaukštus laimo sulčių bei sudedame likusią česnako ir svogūno miltelių dalį. Pamaišome ir leidžiame pasitroškinti mėsai dar apie 6 min.
  • 4
    Aštrią vištieną tiekiame su ryžiais ir salotomis! (šiuo atveu svečiai pageidavo bulvių...). Gero apetito!
Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą