Bulviniai švilpikai

Tradicinis bulvinių švilpikų, dar vadinamų rageliais, receptas. Gardus ir sotus patiekalas ant Jūsų kasdienio stalo!
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Vienareikšmiškai bulviniai švilpikai – tai tradicinis lietuviškos virtuvės patiekalas. Populiarus ne visuose šalies regionuose, šis bulvių valgis yra ruošiamas orkaitėje (anksčiau – krosnyse) ir tinkamas kasdieniam stalui.

  1. Pirmiausia nuplauname bulves ir išverdame jas su lupenomis nesmarkiai pasūdytame vandenyje. Atvėsiname. Pašaliname lupenas ir bulves arba sugrūdame grūstuve, arba sumalame. Tuomet, siekiant išgauti puresnę švilpikų tekstūrą, bulvių masę pertriname elektriniu trintuvu.
  2. Į bulvių masę įkulame vieną kiaušinį, pagardiname žiupsneliu druskos ir šviežiai maltų pipirų. Masę išminkome ir beriame į ją stiklinę miltų, dar kartą gerai išminkome iki vientisos tešlos. Iš jos suformuojame ritinį, kiek paplokštiname (suplojame) delnu ir supjaustome pailgais gabalėliais.
  3. Taip paruoštus švilpikus sudedame vienas prie kito (mažiausiai 0.5 cm tarpeliais) kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje. Kemape iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min. Tuomet praveriame orkaitės dureles ir aptepame ragelių paviršių kiaušinio plakiniu ir kepame dar 10 min.
  4. Kol švilpikai kepa, pasiruošiame padažą. Keptuvėje apkepame kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę. Pridedame smulkintą svogūną. Dedame keletą šaukštų miltų, palaukiame kol jie išputos, tuomet po truputį supilame pieną. Pagardiname druska ir pipirais, nuolat maišome iki padažas sutirštės (3-5 min.).

Gero apetito!

 

Recepto nuotraukos:

Bulvės su lupenomis

Svogūnas bulvinių švilpikų padažui

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą