Sudėtinės dalys:
-
Vištiena, 600 g
-
Apelsinų sultys, 75 ml
-
Svogūnų milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Česnakų milteliai, 1 a. šaukštelis
-
Čili prieskoniai, 1 a. šaukštelis
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Sviestas, 1 v. šaukštas
-
Medus, 2 v. šaukštai
-
Garstyčios, 2 v. šaukštai
-
Citrinos sultys, 1 v. šaukštas
-
Sezamo sėklos, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Kaip antrasis patiekalas ir kaip užkandis krepšinio rungtynėms – aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (plus medaus ir garstyčių padažas). Kadangi stengiamės paruošti per maksimaliai trumpą laiką, naudosime maltus svogūnų ir česnako miltelius.
- Pradėsime nuo sparnelių paruošimo. Geriausiai, kad sparnelius įsigytume nešaldytus ir turėtume laiko valandą pamarinuoti, tačiau jeigu laiko tiesiog nėra – marinavimui užteks ir 10 min. Sparnelius nuplauname, peržiūrime, ar nelikę plaukelių (jeigu yra, pašaliname). Dubenyje pasiruošiame marinatą: sumaišome apelsinų sultis (išspaudžiame tiesiai iš apelsino), svogūnų ir česnakų miltelius, čili miltelius, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, čiobrelio lapelius. Įmaišome 1 v. šaukštą ištirpdyto sviesto. Sudedame vištienos sparnelius ir išvoliojame dubenyje, kad marinatas padengtų vištieną.
- Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 220°C, sudedame vištienos sparnelius ant grotelių arba kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Dedame sparnelius į orkaitę kepti 20 min., tuomet apverčiame pusę ir kepame dar 10 min. kol sparnelis dailiai apskrus.
- Gaminame užpilą vištienai. Sumaišome kambario temperatūros medų su garstyčiomis ir citrinos sultimis, pagardiname pakepintomis sezamo sėklomis.
- Iškeptus sparnelius apliejame šiuo užpilu (jau įdėtus į lėkštę) arba patiekiame užpilą atskirai.
Gero apetito!
Medaus ir garstyčių užpilas su sezamo sėklomis
Skaniai atrodo!