Aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (greitai)

Tegyvuoja vištienos sparneliai! Ir užkandis, ir patiekalas, kurį kepsime orkaitėje. Tik 50 min. ir mėgaujamės aštriais viščiukų sparneliais!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 4
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Vištienos sparneliai orkaitėje
Kaip antrasis patiekalas ir kaip užkandis krepšinio rungtynėms - aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (plus medaus ir garstyčių padažas). Kadangi stengiamės paruošti per maksimaliai trumpą laiką, naudosime maltus svogūnų ir česnako miltelius.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pradėsime nuo sparnelių paruošimo. Geriausiai, kad sparnelius įsigytume nešaldytus ir turėtume laiko valandą pamarinuoti, tačiau jeigu laiko tiesiog nėra - marinavimui užteks ir 10 min. Sparnelius nuplauname, peržiūrime, ar nelikę plaukelių (jeigu yra, pašaliname). Dubenyje pasiruošiame marinatą: sumaišome apelsinų sultis (išspaudžiame tiesiai iš apelsino), svogūnų ir česnakų miltelius, čili miltelius, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, čiobrelio lapelius. Įmaišome 1 v. šaukštą ištirpdyto sviesto. Sudedame vištienos sparnelius ir išvoliojame dubenyje, kad marinatas padengtų vištieną.
  • 2
    Tuo tarpu įkaitiname orkaitę iki 220°C, sudedame vištienos sparnelius ant grotelių arba kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Dedame sparnelius į orkaitę kepti 20 min., tuomet apverčiame pusę ir kepame dar 10 min. kol sparnelis dailiai apskrus.
  • 3
    Gaminame užpilą vištienai. Sumaišome kambario temperatūros medų su garstyčiomis ir citrinos sultimis, pagardiname pakepintomis sezamo sėklomis.
  • 4
    Iškeptus sparnelius apliejame šiuo užpilu (jau įdėtus į lėkštę) arba patiekiame užpilą atskirai.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Paula | 2-2-2015 10:02

Skaniai atrodo!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą