Vištiena žolelių glėbyje

Vištienos krūtinėlė, žolelių marinatas ir sultingas rezultatas!
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 2
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Ar pažįstamas jausmas, kai norisi salotų, tačiau skrandis baiminasi, jog bus maža? Šį kartą tas jausmas nuvedė toliau nuo salotų, nei tikėjausi. Tebūnie sultinga vištiena, pamaniau!

  1. Šaltu vandeniu nuplauname vištienos krūtinėlės puseles, supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
  2. Atskirame dubenyje sumaišome smulkintas petražoles, krapus, trintus kmynus, šviežiai maltus pipirus, trintas česnako skilteles, druską, smulkintą imbiero šaknį bei alyvuogių aliejų (rozmarinas, bazilikas – visos šviežios žolelės po ranka taip pat tiks improvizacijai ir skonių jūrai).
  3. Šiuo marinatu apipilame vištienos gabalėlius ir sumaišę, paliekame 1h pasimarinuoti.
  4. Kepimo formoje paskirstome vištienos gabalėlius ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 30 min. Supilame vyną, uždedame keletą riekučių apelsino ir pašauname į orkaitę kepti dar 20 min.
  5. Patiekiame su apkeptomis morkomis ir žirneliais. Gero apetito!

 

Patiekalo nuotrauka (kaip atrodo vištiena, apglėbta žolelių, kepimo formoje).

 

Vištiena žolelių glėbyje

 

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą