Sudėtinės dalys:
-
Vištiena, 800 g
-
Baltas vynas, 1 stiklinė
-
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
-
Česnakas, 4 skiltelės
-
Imbieras, pagal skonį
-
Petražolės, pagal skonį
-
Krapai, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Kmynai, 1/2 a. šaukštelis
-
Druska, pagal skonį
-
Apelsinas, 1/2 vnt.
Gaminimas:
Ar pažįstamas jausmas, kai norisi salotų, tačiau skrandis baiminasi, jog bus maža? Šį kartą tas jausmas nuvedė toliau nuo salotų, nei tikėjausi. Tebūnie sultinga vištiena, pamaniau!
- Šaltu vandeniu nuplauname vištienos krūtinėlės puseles, supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
- Atskirame dubenyje sumaišome smulkintas petražoles, krapus, trintus kmynus, šviežiai maltus pipirus, trintas česnako skilteles, druską, smulkintą imbiero šaknį bei alyvuogių aliejų (rozmarinas, bazilikas – visos šviežios žolelės po ranka taip pat tiks improvizacijai ir skonių jūrai).
- Šiuo marinatu apipilame vištienos gabalėlius ir sumaišę, paliekame 1h pasimarinuoti.
- Kepimo formoje paskirstome vištienos gabalėlius ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 30 min. Supilame vyną, uždedame keletą riekučių apelsino ir pašauname į orkaitę kepti dar 20 min.
- Patiekiame su apkeptomis morkomis ir žirneliais. Gero apetito!
Patiekalo nuotrauka (kaip atrodo vištiena, apglėbta žolelių, kepimo formoje).