Ar pažįstamas jausmas, kai norisi salotų, tačiau skrandis baiminasi, jog bus maža? Šį kartą tas jausmas nuvedė toliau nuo salotų, nei tikėjausi. Tebūnie sultinga vištiena, pamaniau!
Sudėtinės dalys
- Vištiena, 800 g
- Baltas vynas, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
- Česnakas, 4 skiltelės
- Imbieras, pagal skonį
- Petražolės, pagal skonį
- Krapai, pagal skonį
- Malti pipirai, pagal skonį
- Kmynai, 1/2 a. šaukštelis
- Druska, pagal skonį
- Apelsinas, 1/2 vnt.
Gaminimas
- 1Šaltu vandeniu nuplauname vištienos krūtinėlės puseles, supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
- 2
Atskirame dubenyje sumaišome smulkintas petražoles, krapus, trintus kmynus, šviežiai maltus pipirus, trintas česnako skilteles, druską, smulkintą imbiero šaknį bei alyvuogių aliejų (rozmarinas, bazilikas - visos šviežios žolelės po ranka taip pat tiks improvizacijai ir skonių jūrai).- 3
Šiuo marinatu apipilame vištienos gabalėlius ir sumaišę, paliekame 1h pasimarinuoti.- 4
Kepimo formoje paskirstome vištienos gabalėlius ir kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 30 min. Supilame vyną, uždedame keletą riekučių apelsino ir pašauname į orkaitę kepti dar 20 min.- 5
Patiekiame su apkeptomis morkomis ir žirneliais. Gero apetito!Susiję receptai - 2