Sudėtinės dalys:
-
Druska, 4 a. šaukšteliai
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Citrinpipiriai, pagal skonį
-
Džiovintas raudonėlis, pagal skonį
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Česnakas, 8 skiltelės
-
Vištiena, 1 vnt.
-
Bazilikas, pagal skonį
-
Majonezas, pagal skonį
-
Kmynai, pagal skonį
Gaminimas:
- Dubenyje išmaišykite prieskonius ir prieskonines daržoves: druską, svogūną, čiobrelius, citrinpipirius, maltus pipirus, česnaką, kmynus;
- Paruoškite vištą kepimui (nuplaukite, išvalykite vidų), nusausinkite vištos viršų ir vidų popieriniu rankšluosčiu;
- Šiek tiek apšlakstykite vištą citrinos sultimis, ištepkite vištą majonezu, sumaišytais prieskoniais gerai įtrinkite vištos vidų ir išorę, įdėkite vištą į kepimo rankovę (kepimo maišelį). Palikite vištą maišelyje šaldytuve 6 valandoms arba per naktį;
- Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių, įdėkite vištą į skardą (skardoje šiek tiek vandens) ir kepkite 3 valandas. Atverkite maišelį, kad vištos viršus apskrustų ir kepkite ne daugiau kaip valandą;
- Palikite vištą atvėsti 10 minučių prieš pjaustant.
Galite patiekti orkaitėje keptą vištą ant šventinio stalo. Skanaus!
Nepasakei kad vista nupest reik, tai tos sukepusios plunksnos ne pats skaniausias dalykas.
Seną vištą galima kepti ir pusę dienos
Tiek ilgai vištos kepti nereikia,na jei ji sena
Ir kiaulę galima iškepti per 4 val. :0))
Skanu.
skanu
tai ka, kepti vista 4 val. nu jo