Kepta višta

Kepta višta

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Dubenyje išmaišykite prieskonius ir prieskonines daržoves: druską, svogūną, čiobrelius, citrinpipirius, maltus pipirus, česnaką, kmynus;
  2. Paruoškite vištą kepimui (nuplaukite, išvalykite vidų), nusausinkite vištos viršų ir vidų popieriniu rankšluosčiu;
  3. Šiek tiek apšlakstykite vištą citrinos sultimis, ištepkite vištą majonezu, sumaišytais prieskoniais gerai įtrinkite vištos vidų ir išorę, įdėkite vištą į kepimo rankovę (kepimo maišelį). Palikite vištą maišelyje šaldytuve 6 valandoms arba per naktį;
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių, įdėkite vištą į skardą (skardoje šiek tiek vandens) ir kepkite 3 valandas. Atverkite maišelį, kad vištos viršus apskrustų ir kepkite ne daugiau kaip valandą;
  5. Palikite vištą atvėsti 10 minučių prieš pjaustant.

Galite patiekti orkaitėje keptą vištą ant šventinio stalo. Skanaus!