Kaip būtų galima pavadinti šio vakaro pirmąjį patiekalą? Sveika vakarienė? Žaliasis užkandis? Gardus kąsnelis? Tikriausiai visi šie variantai puikiai tiktų šiltoms brokolių salotoms apibūdinti. Nieko nelaukę, kimbame į darbą!
Sudėtinės dalys
- Brokolis, 500 g
- Tunas, 2 v. šaukštai
- Česnakas, 1 skiltelė
- Citrinos sultys, 2 v. šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
- Druska, žiupsnelis
- Krapai, žiupsnelis
Gaminimas
- 1Nupjaustome dviejų brokolio galvų šakeles ir sudedame jas į verdantį pasūdytą vandenį. Verdame neilgai (5 min., kol suminkšės). Šiukštu, nerekomenduojama pervirti.
- 2
Tuo tarpu ruošiame šioms salotoms specialų tuno užpilą. Į elektrinio trintuvo indą sudedame užpilo ingredientus: po du valgomuosius šaukštus tuno, alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, skiltelę česnako, nedidelę šakelę ar dvi nevirto brokolio (galime panaudoti dalį, atlikusią nupjausčius brokolio šakeles). Viską sutriname iki vientisos masės, pagardiname druska ir pipirais.- 3
Apvirtus brokolius sudedame į lėkštes, apšlakstome tuno užpilu. Skanaus! P.S. porcija 4 asmenims (vertinant, kad šios šiltos salotos skirtos užkandžio vaidmeniui).Susiję receptai - 2