Orkaitėje kepta įdaryta višta

Šaunus įdarytos ir orkaitėje keptos vištos receptas. Puikiai tiks pavaišinti į svečius atvykusius giminaičius.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.40 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...
4.40 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 10
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šiam patiekalui reikalinga visa višta (receptas 2,5 kg svorio vištai).

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Visų pirma pasiruošiame įdarą: pjaustyta morka, obuolys, smulkinta česnako skiltelė bei 1 stiklinė kvietinių kruopų. Viską sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome, įpjaustome sviesto, suprieskoniuojame, sumaišome ir gautą masę kišame į vištytės pilvelį.
  • 2
    Atskirame dubenyje į alyvuogių aliejų suberiame smulkintą česnaką (1 skiltelė) bei visus reikiamus prieskonius (pipirus, druską, karį), gerai išmaišome.
  • 3
    Gautu padažu įtriname visą vištytę, kurią pagal tai, kiek turime laiko marinavimui (3val. ar parai) padedame šaltai.
  • 4
    Kepame kepimo maiše - rankovėje 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1val vištytę paguldytą ant pilvelio ir 35min. apvertus pilveliu aukštyn.
Susiję receptai
Atsiliepimai
Danute | 12-21-2017 13:12

reik neuzmirsti, norint gauti sultinga vista , butina reik po oda prie koju, krutines kur prieinama prikisti sviesto, ji nekada nebus sausa, o i vidu prikisti pusiau virtu ryziu, paprikos cili, cesnako

Jokūbas | 5-3-2014 08:05

Sveiki! 3/2 = 1,5 stiklinės

Tavo vardas | 4-27-2014 09:04

Kiek cia tu kruopu nesupratau ar 3/2 tai iseitu 1,5 stiklines ar 2/3 ?

rima | 12-18-2013 15:12

idarytai vistai reikia nuimti oda,mesa sumalti,idara kimsti i oda,tada bus idaryta,o pagal siuos receptus yra kimsta…

Tavo vardas | 12-10-2013 07:12

liuks

Ramunas | 2-9-2013 06:02

Skanu 🙂

Ausra | 12-26-2011 11:12

Tikrai geras receptas. Ačiū ; – )

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą