Šiam patiekalui reikalinga visa višta (receptas 2,5 kg svorio vištai).
Sudėtinės dalys
- Vištiena, 2500 g
- Druska, pagal skonį
- Česnakas, 2 vnt.
- Kvietinės kruopos, 3/2 stiklinės
- Malti pipirai, pagal skonį
- Alyvuogių aliejus, pagal skonį
- Kmynai, pagal skonį
- Karis, pagal skonį
- Morkos, 1 vnt.
- Obuolys, 1 vnt.
- Sviestas, 50 g
Gaminimas
- 1Visų pirma pasiruošiame įdarą: pjaustyta morka, obuolys, smulkinta česnako skiltelė bei 1 stiklinė kvietinių kruopų. Viską sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome, įpjaustome sviesto, suprieskoniuojame, sumaišome ir gautą masę kišame į vištytės pilvelį.
- 2
Atskirame dubenyje į alyvuogių aliejų suberiame smulkintą česnaką (1 skiltelė) bei visus reikiamus prieskonius (pipirus, druską, karį), gerai išmaišome.- 3
Gautu padažu įtriname visą vištytę, kurią pagal tai, kiek turime laiko marinavimui (3val. ar parai) padedame šaltai.- 4
Kepame kepimo maiše - rankovėje 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1val vištytę paguldytą ant pilvelio ir 35min. apvertus pilveliu aukštyn.Susiję receptai - 2
reik neuzmirsti, norint gauti sultinga vista , butina reik po oda prie koju, krutines kur prieinama prikisti sviesto, ji nekada nebus sausa, o i vidu prikisti pusiau virtu ryziu, paprikos cili, cesnako
Sveiki! 3/2 = 1,5 stiklinės
Kiek cia tu kruopu nesupratau ar 3/2 tai iseitu 1,5 stiklines ar 2/3 ?
idarytai vistai reikia nuimti oda,mesa sumalti,idara kimsti i oda,tada bus idaryta,o pagal siuos receptus yra kimsta…
liuks
Skanu 🙂
Tikrai geras receptas. Ačiū ; – )