Orkaitėje kepta įdaryta višta

Šaunus įdarytos ir orkaitėje keptos vištos receptas. Puikiai tiks pavaišinti į svečius atvykusius giminaičius.
4.67 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 9
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Šiam patiekalui reikalinga visa višta (receptas 2,5 kg svorio vištai).

  1. Visų pirma pasiruošiame įdarą: pjaustyta morka, obuolys, smulkinta česnako skiltelė bei 1 stiklinė kvietinių kruopų. Viską sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome, įpjaustome sviesto, suprieskoniuojame, sumaišome ir gautą masę kišame į vištytės pilvelį.
  2. Atskirame dubenyje į alyvuogių aliejų suberiame smulkintą česnaką (1 skiltelė) bei visus reikiamus prieskonius (pipirus, druską, karį), gerai išmaišome.
  3. Gautu padažu įtriname visą vištytę, kurią pagal tai, kiek turime laiko marinavimui (3val. ar parai) padedame šaltai.
  4. Kepame kepimo maiše – rankovėje 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1val vištytę paguldytą ant pilvelio ir 35min. apvertus pilveliu aukštyn.

Skanaus!

Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 5-3-2014 08:05

Sveiki! 3/2 = 1,5 stiklinės

Tavo vardas | 4-27-2014 09:04

Kiek cia tu kruopu nesupratau ar 3/2 tai iseitu 1,5 stiklines ar 2/3 ?

rima | 12-18-2013 15:12

idarytai vistai reikia nuimti oda,mesa sumalti,idara kimsti i oda,tada bus idaryta,o pagal siuos receptus yra kimsta…

Tavo vardas | 12-10-2013 07:12

liuks

Ramunas | 2-9-2013 06:02

Skanu :)

Ausra | 12-26-2011 11:12

Tikrai geras receptas. Ačiū ; – )

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą