Orkaitėje kepta įdaryta višta

Ingredientai:

Gaminimas:

Šiam patiekalui reikalinga visa višta (receptas 2,5 kg svorio vištai).

  1. Visų pirma pasiruošiame įdarą: pjaustyta morka, obuolys, smulkinta česnako skiltelė bei 1 stiklinė kvietinių kruopų. Viską sudedame į dubenėlį ir gerai išmaišome, įpjaustome sviesto, suprieskoniuojame, sumaišome ir gautą masę kišame į vištytės pilvelį.
  2. Atskirame dubenyje į alyvuogių aliejų suberiame smulkintą česnaką (1 skiltelė) bei visus reikiamus prieskonius (pipirus, druską, karį), gerai išmaišome.
  3. Gautu padažu įtriname visą vištytę, kurią pagal tai, kiek turime laiko marinavimui (3val. ar parai) padedame šaltai.
  4. Kepame kepimo maiše – rankovėje 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1val vištytę paguldytą ant pilvelio ir 35min. apvertus pilveliu aukštyn.

Skanaus!