Obuolys

Obuolys yra obles vaisius. Obuolius kepame, verdame, džioviname, konservuojame, spaudžiame sultis. Labai dažnai obuolius naudojame pyragų, blynų ir kitų kepinių įdarui.

Obuolys: susiję receptai
Obuolių, saliero ir morkų salotos
20 min.
Tegyvuoja obuolių ir morkų salotos su salieru! Puikiai tiks užkandžiauti šiltomis vasaros dienomis.
Vaisių asorti salotos
15 min.
Gaivios harmoningo skonio vaisių salotos: bananai, kriaušė, obuolys, braškės ir migdolo drožlės. Praskaidrins rytą!
Šalta brokolių sriuba
10 min.
Gaivaus vasariško skonio brokolių šaltsriubės receptu dalinasi mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Agurkų ir avokadų sriuba
10 min.
Dar vienas Irenos Žentalytės parengtas gardžios sriubos receptas žaliavalgiams ir sveiko maisto šalininkams!
Aviečių kokteilis
10 min.
Tikras užtaisas stiprinantiems imunitetą! Aviečių, obuolių ir imbiero kokteilis vos per 10 minučių...
Cukinijų makaronai su bazilikų padažu
25 min.
Cukinijų makaronus ir purų žalią padažą gaminame namuose. Sveikas ir maistingas patiekalas. Gero apetito!
Obuolių ir kriaušių pyragas su ledais
75 min.
Karštas obuolių ir kriaušių pyragas vaniliniais ledais ir šokolado pabarstu. Gaminame namuose!
Geltonas vaisiu kokteilis
15 min.
Tirštas vaisių "smutis" (angl. smoothie) arba, lietuviškai tariant, kokteilis. Šį kartą norėjosi, jog būtų skaisčiai geltonas.
Pikantiška lęšių sriuba
45 min.
Pikantiškos lęšių sriubos receptas - savito skonio, patrauklios konsistencinos ir taiklaus kaloringumo patiekalas. Gero apetito!
Vitaminų kokteilis
10 min.
Vaisių kokteilis, kurio vitaminai ir mineralinės medžiagos gerokai viršija rekomenduojamą paros normą! Smulkiname ir plakame namuose.