Puodą su 1,5 l - 2 l daržovių sultinio dedame ant vidutinės kaitros.
2
Tuo tarpu įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepame svogūnus (galima naudoti ir baltuosius svogūnus - šalotus), dedame a. šaukštelį kario prieskonio, kruopščiai išmaišome. Sudedame kubeliais pjaustytą saldžiąją bulvę ir obuolius (3 vnt. vidutinio dydžio, luptus, be sėklalizdžių, smulkintus), išmaišome keptuvės turinį ir sudedame jį į puodą su verdančiu daržovių sultiniu. Raudonųjų lęšių kruopas (1 stiklinė, apie 130 g) perrenkame (jeigu reikia), nuplauname šaltu vandeniu ir taip pat sudedame į puodą. Pagardiname petražolės šakale ir keletu baziliko lapelių.
3
Sriubą verdame pamaišant ant vidutinės-silpnos kaitros apie 25 min. Tuomet pagardiname druska ir pipirais. Trintuvu sutriname sriubos turinį. Sudedame į lėkštes. Papuošiame petražolės šakele.
4
Pikantišką trintą lęšių sriubą valgome su liesu jogurtu arba grietine. Gero apetito!