Sudėtinės dalys:
-
Kriaušės, 2 vnt.
-
Jogurtas, 1 stiklinė
-
Vanduo, 1 stiklinė
-
Datulės, 5 vnt.
-
Mėtų lapeliai, pagal skonį
Gaminimas:
Tik ką prasidėjęs rudenėlis dosnus vaisių. Kriaušės jau nunokę, todėl siūlau gaivią, paprastą vasarišką sriubą iš kriaušių ir migdolinio jogurto.
- Į elektrinio trintuvo indą sudedame: vieną pjaustytą kriaušę (be sėklalizdžių), stiklinę migdolinio jogurto, šaukštą maltų datulių (saldumui) ir stiklinę vandens. Viską sutriname iki vientisos masės.
- Supilstome šaltsriubę į lėkštes, patarkuojam kriaušę ir suberiame ant viršaus. Pagardiname mėtų lapeliais.
Gero apetito! Tikrai pirštukus laižysit!
Parengė Irena Žentalytė