Lietuviškos kopūstų salotos

Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 1
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

Šiandieną gaminsime šviežių daržovių salotas, kurių pagrindą sudaro lietuviškų daržovių karalius – kopūstas.

  1. Pirmiausia peiliu kiek susmulkinę kopūsto galvą, dedame jos gabalėlius į el.smulkintuvą ir susmulkiname iki itin mažų gabalėlių. Išdedame smulkintą kopūstą į dubenį, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu kmynų – viską kruopščiai išmasažuojame rankomis.
  2. Šiame recepte kopūsto ir kitų žalumynų santykis yra 1:1. Vadinasi, jeigu kopūsto naudosime apie 400 g, tuomet kiti žalumynai bendrai turi sudaryti tiek pat. Taigi į el.smulkintuvo talpą dedame (pagal skonį): raudonosios paprikos, morkos, petražolių, krapų, baziliko ir mėtos lapelių, svogūno laiškų. Susmulkiname žalumynus. Sumaišome smulkintus kopūstus su žalumynais, pagardiname griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir rankomis (arba tiesiog maišydami) masažuojame salotas, kol iš jų ims skirtys sultys (pusė minutės). Salotos baigtos. Skanaus!

Dėkojame poniai Irenai Žentalytei už salotų receptą!

 

Susiję receptai

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą