Lietuviškos kopūstų salotos

Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...
5.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 3
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Kopūsto salotos
Šiandieną gaminsime šviežių daržovių salotas, kurių pagrindą sudaro lietuviškų daržovių karalius - kopūstas.

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Pirmiausia peiliu kiek susmulkinę kopūsto galvą, dedame jos gabalėlius į el.smulkintuvą ir susmulkiname iki itin mažų gabalėlių. Išdedame smulkintą kopūstą į dubenį, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu kmynų - viską kruopščiai išmasažuojame rankomis.
  • 2
    Šiame recepte kopūsto ir kitų žalumynų santykis yra 1:1. Vadinasi, jeigu kopūsto naudosime apie 400 g, tuomet kiti žalumynai bendrai turi sudaryti tiek pat. Taigi į el.smulkintuvo talpą dedame (pagal skonį): raudonosios paprikos, morkos, petražolių, krapų, baziliko ir mėtos lapelių, svogūno laiškų. Susmulkiname žalumynus. Sumaišome smulkintus kopūstus su žalumynais, pagardiname griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir rankomis (arba tiesiog maišydami) masažuojame salotas, kol iš jų ims skirtys sultys (pusė minutės). Salotos baigtos. Skanaus!
Susiję receptai
Atsiliepimai
1 | 10-4-2019 07:10

Patiko zkiauriai xd man like

Tavo vardas | 10-4-2019 07:10

Nepatiko kazkokia nesamone

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą