Kopūstas

Kopūstas – lapinis augalas, kurio lapai sudaro gūžę. Iš kopūstų ruošiamos salotos, sriubos, naudojamos įvairių patiekalų gamyboje. Maistingosios medžiagos susikaupusios lapuose: vitaminai A, B1, B2, C, riebalai, angliavandeniai ir kt.

Kopūstas: susiję receptai
Rusiškų barščių receptas
120 min.
Sodraus skonio, soti šviežių burokėlių sriuba su mėsa. Receptas su nuotraukomis.
Kopūsto salotos
30 min.
Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.
Pyragėliai su kopūstais
60 min.
Kai po balandėlių gamybos lieka kopūsto... Tuomet juo įdarome pyragėlius. Naudingas patiekalas be mėsos. Gero apetito!
Daržovių sriuba
50 min.
Gardi šviežių daržovių - kopūstų, morkų, pomidorų, žirnelių - sriuba! Puikus vasaros patiekalų receptas.
Mėsos pyragas KROKODILAS
180 min.
Šiandieną kepame mėsos pyragą išradingai! Tradicinis receptas ir originalus pateikimas. Skanaus!
Šernienos troškinys
240 min.
Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!
Kopūstų salotos
20 min.
Labai skanios kopūstų ir jautienos liežuvio salotos. Papildomai reikės pomidoro ir skrudinto batono...
Balandėliai
60 min.
Netradiciškai įdaryti kopūsto lapai - balandėliai su vegetarišku įdaru. Skrandis liks sužavėtas!
Šviežių kopūstų sriuba
40 min.
Greitai paruošiama ir skani šviežių kopūstų sriuba su kalafijoru ir morkomis.