Šernienos troškinys

Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...
4.00 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 7
Loading...

Paruošimo min. | Gaminimo

  min.
Šernienos troškinys

Sudėtinės dalys

Gaminimas

  • 1
    Šerno mėsą reikėtų keletą dienų pamariuoti: supjaustome nedideliais gabalėliais, įspaudžiame citrinos sulčių, suberiame prieskonius (čiobrelių, kmynų, maltų pipirų, druskos, kalendros), įdedame keletą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišome, sudedame į sandarų indą ir padedame šaltai keletą dienų marinuotis;
  • 2
    Šernienos gabalėlius apkepame keptuvėje su aliejumi (svarbu, kad gabalėliai apskrustų iš visų pusių - tuomet mėsa troškinant neišsausės). Sudedame apkeptus gabalėlius į troškintuvą su verdančiu vandeniu;
  • 3
    Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną iki pagels. Sudedame stambiai pjaustytas morkas, dar šiek tiek pakepiname su sudedame į troškintuvą su mėsa. Perpjauname pusiau 4-5 skilteles česnako, taip pat keletą džiovintų lauro lapų ir sudedame troškintis kartu su mėsa bent 1,5 val.
  • 4
    Paragaujame troškinio sunkos - jeigu reikia, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Pridedame keletą smulkintų kopūstų lapų bei petražolės lapelių. Patroškiname iki mėsa taps minkšta;
Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 6-12-2014 20:06

Ilona, smagu, kad gamini namuose! Žvėrienos receptų čia mažai, tikiuosi, kada pasidalinsi savaisiais.

Ilona | 6-7-2014 11:06

Laaabai skanu.
Aš dar dadėjau naminės pomidorų tyrės. MMMMM kaip skanu 🙂
Ačiū už receptą!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą