Šernienos troškinys

Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!
4.50 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Išbandė 6
Loading ... Loading ...
min.

Sudėtinės dalys:

Gaminimas:

  1. Šerno mėsą reikėtų keletą dienų pamariuoti: supjaustome nedideliais gabalėliais, įspaudžiame citrinos sulčių, suberiame prieskonius (čiobrelių, kmynų, maltų pipirų, druskos, kalendros), įdedame keletą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišome, sudedame į sandarų indą ir padedame šaltai keletą dienų marinuotis;
  2. Šernienos gabalėlius apkepame keptuvėje su aliejumi (svarbu, kad gabalėliai apskrustų iš visų pusių – tuomet mėsa troškinant neišsausės). Sudedame apkeptus gabalėlius į troškintuvą su verdančiu vandeniu;
  3. Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną iki pagels. Sudedame stambiai pjaustytas morkas, dar šiek tiek pakepiname su sudedame į troškintuvą su mėsa. Perpjauname pusiau 4-5 skilteles česnako, taip pat keletą džiovintų lauro lapų ir sudedame troškintis kartu su mėsa bent 1,5 val.
  4. Paragaujame troškinio sunkos – jeigu reikia, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Pridedame keletą smulkintų kopūstų lapų bei petražolės lapelių. Patroškiname iki mėsa taps minkšta;

Patiekiame troškintą šernieną su orkaitėje keptomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais. Skanaus!

 

 

Susiję receptai
Atsiliepimai
Jokūbas | 6-12-2014 20:06

Ilona, smagu, kad gamini namuose! Žvėrienos receptų čia mažai, tikiuosi, kada pasidalinsi savaisiais.

Ilona | 6-7-2014 11:06

Laaabai skanu.
Aš dar dadėjau naminės pomidorų tyrės. MMMMM kaip skanu :)
Ačiū už receptą!

Palikite atsiliepimą arba pasiūlymą