Sudėtinės dalys:
-
Morkos, 3 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Šernienos kumpis, 3/2 kg
-
Bulvės, 8 vnt.
-
Česnakas, 5 skiltelės
-
Čiobreliai, pagal skonį
-
Citrinos sultys, 3 v. šaukštai
-
Majonezas, 3 v. šaukštai
-
Druska, pagal skonį
-
Kalendra, pagal skonį
-
Kmynai, pagal skonį
-
Kopūstas, pagal skonį
-
Laurų lapai, pagal skonį
-
Malti pipirai, pagal skonį
-
Petražolės, pagal skonį
Gaminimas:
- Šerno mėsą reikėtų keletą dienų pamariuoti: supjaustome nedideliais gabalėliais, įspaudžiame citrinos sulčių, suberiame prieskonius (čiobrelių, kmynų, maltų pipirų, druskos, kalendros), įdedame keletą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišome, sudedame į sandarų indą ir padedame šaltai keletą dienų marinuotis;
- Šernienos gabalėlius apkepame keptuvėje su aliejumi (svarbu, kad gabalėliai apskrustų iš visų pusių – tuomet mėsa troškinant neišsausės). Sudedame apkeptus gabalėlius į troškintuvą su verdančiu vandeniu;
- Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną iki pagels. Sudedame stambiai pjaustytas morkas, dar šiek tiek pakepiname su sudedame į troškintuvą su mėsa. Perpjauname pusiau 4-5 skilteles česnako, taip pat keletą džiovintų lauro lapų ir sudedame troškintis kartu su mėsa bent 1,5 val.
- Paragaujame troškinio sunkos – jeigu reikia, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Pridedame keletą smulkintų kopūstų lapų bei petražolės lapelių. Patroškiname iki mėsa taps minkšta;
Patiekiame troškintą šernieną su orkaitėje keptomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais. Skanaus!
Ilona, smagu, kad gamini namuose! Žvėrienos receptų čia mažai, tikiuosi, kada pasidalinsi savaisiais.
Laaabai skanu.
Aš dar dadėjau naminės pomidorų tyrės. MMMMM kaip skanu
Ačiū už receptą!