Jeigu trobelės neaplenkė medžiotojai... Šernienos troškinys pasotins, kai lauke siaučia šaltas šiaurys. Pasiruoškite ilgai marinuoti ir troškinti laukinę mėsytę!
Šerno mėsą reikėtų keletą dienų pamariuoti: supjaustome nedideliais gabalėliais, įspaudžiame citrinos sulčių, suberiame prieskonius (čiobrelių, kmynų, maltų pipirų, druskos, kalendros), įdedame keletą šaukštų majonezo. Viską gerai išmaišome, sudedame į sandarų indą ir padedame šaltai keletą dienų marinuotis;
2
Šernienos gabalėlius apkepame keptuvėje su aliejumi (svarbu, kad gabalėliai apskrustų iš visų pusių - tuomet mėsa troškinant neišsausės). Sudedame apkeptus gabalėlius į troškintuvą su verdančiu vandeniu;
3
Keptuvėje apkepame smulkintą svogūną iki pagels. Sudedame stambiai pjaustytas morkas, dar šiek tiek pakepiname su sudedame į troškintuvą su mėsa. Perpjauname pusiau 4-5 skilteles česnako, taip pat keletą džiovintų lauro lapų ir sudedame troškintis kartu su mėsa bent 1,5 val.
4
Paragaujame troškinio sunkos - jeigu reikia, pasūdome, pagardiname prieskoniais. Pridedame keletą smulkintų kopūstų lapų bei petražolės lapelių. Patroškiname iki mėsa taps minkšta;
Ilona, smagu, kad gamini namuose! Žvėrienos receptų čia mažai, tikiuosi, kada pasidalinsi savaisiais.
Laaabai skanu.
Aš dar dadėjau naminės pomidorų tyrės. MMMMM kaip skanu 🙂
Ačiū už receptą!