Pasitaikė proga gaminti šeimai pietus. Nejaugi gaminsime ką nors įprasta? Turbūt bet kuriam, skaitančiam šį receptą, pažįstamas jausmas, kai įprasti patiekalai be galo įgrisę ir norisi išbandyti ką nors naujo. Šiuo atveju nenutolsim toli nuo įprasto patiekalo, tiesiog jį gaminsime pridėdami savitą skonį suteikiančio ingrediento - parmezano sūrio.
Sudėtinės dalys
- Vištiena, 500 g
- Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai
- Grietinė, 1 v. šaukštas
- Bazilikas, 1/2 a. šaukštelis
- Malti pipirai, pagal skonį
- Česnakas, 1 skiltelė
- Čili prieskoniai, pagal skonį
- Malti džiūvėsiai, 1 stiklinė
- Parmezano sūris, 2/3 stiklinė
Gaminimas
- 1Sumaišome marinatui skirtus ingredientus: alyvuogių aliejų, grietinę, pagal skonį čili prieskonius, druską ir maltus pipirus, smulkintą česnako skiltelę, baziliko prieskonius.
- 2
Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais (2-3 cm) gabalėliais.- 3
Parmezano sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su stikline maltų džiūvėsėlių.- 4
Vištienos gabalėlius apvilgome marinate, tuomet džiūvėsių ir sūrio mišinyje be dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.- 5
Vištienos gabalėlius pašauname į orkaitę ir kepame apie 35-40 min., kol iškeps.- 6
Tuo metu pasiruošiame makaronus arba ryžius garnyrui bei salotų.Susiję receptai - 2