Sudėtinės dalys:
-
Tortilijos, 8 vnt.
-
Morkos, 1 vnt.
-
Svogūnas, 1 vnt.
-
Kukurūzai, 100 g
-
Pomidoras, 1 vnt.
-
Raudonoji paprika, 1 vnt.
-
Kiaulienos faršas, 250 g
-
Sojos padažas, pagal skonį
-
Druska, pagal skonį
-
Kalendra, pagal skonį
-
Česnakas, 1 skiltelė
Gaminimas:
Tikra atgaiva bet kuriam vakarui – atsipalaiduosite, kol pagaminsite, pasigardžiuodami suvalgysite!
- Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, šiek tiek pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sudėkite kiaulienos faršą, smulkintą papriką bei maišant kepinkite keletą minučių;
- Pridėkite smulkintą apvirtą morką ir maišant troškinkite apie 5-8 minutes;
- Galiausiai į keptuvę su troškiniu įdėkite konservuotus kukurūzus, česnaką ir stambiau pjaustytą pomidorą. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, prieskoniais, pipirais, sojos padažu;
- Dėkite troškinį ant tortilijos lakšto, tris kraštus užlankstykite, kad liktų vienas atviras kraštas ir taip suformuokite 8 įdarytas tortilijas. Kad lakštai laikytų formą, galite juos persmeigti mediniu smeigtuku;
- Dėkite tortilijas į iki 190-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių.
Skanaus!
Kad tortilija nepadžiūtų, reiktų patepti majonezu (tik kraštą);
Kitas patarimas: jeigu po pietų liko šašlykų, juos sėkmingai galima panaudoti tokiai buritai-tortilijai (supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje).
Tortilijos krastas atrodo padziuves. Ka daryt ka nepadziutu?