Tikra atgaiva bet kuriam vakarui - atsipalaiduosite, kol pagaminsite, pasigardžiuodami suvalgysite!
Sudėtinės dalys
- Tortilijos, 8 vnt.
- Morkos, 1 vnt.
- Svogūnas, 1 vnt.
- Kukurūzai, 100 g
- Pomidoras, 1 vnt.
- Raudonoji paprika, 1 vnt.
- Kiaulienos faršas, 250 g
- Sojos padažas, pagal skonį
- Druska, pagal skonį
- Kalendra, pagal skonį
- Česnakas, 1 skiltelė
Gaminimas
- 1Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, šiek tiek pakepinkite smulkintą svogūną, tuomet sudėkite kiaulienos faršą, smulkintą papriką bei maišant kepinkite keletą minučių;
- 2
Pridėkite smulkintą apvirtą morką ir maišant troškinkite apie 5-8 minutes;- 3
Galiausiai į keptuvę su troškiniu įdėkite konservuotus kukurūzus, česnaką ir stambiau pjaustytą pomidorą. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, prieskoniais, pipirais, sojos padažu;- 4
Dėkite troškinį ant tortilijos lakšto, tris kraštus užlankstykite, kad liktų vienas atviras kraštas ir taip suformuokite 8 įdarytas tortilijas. Kad lakštai laikytų formą, galite juos persmeigti mediniu smeigtuku;- 5
Dėkite tortilijas į iki 190-200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių.Susiję receptai - 2
Kad tortilija nepadžiūtų, reiktų patepti majonezu (tik kraštą);
Kitas patarimas: jeigu po pietų liko šašlykų, juos sėkmingai galima panaudoti tokiai buritai-tortilijai (supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje).
Tortilijos krastas atrodo padziuves. Ka daryt ka nepadziutu?