Sudėtinės dalys:
-
Sluoksniuota tešla, 500 g
-
Dešrelės, 400 g
-
Fermentinis sūris, 100 g
-
Garstyčios, 2 v. šaukštai
-
Citrinos sultys, 1 a. šaukštelis
-
Kiaušinis, 1 vnt.
-
Kmynai, žiupsnelis
-
Miltai, žiupsnelis
Gaminimas:
Idėja vakarienei – kai norisi kažko nauja!
- Šiam receptui naudojame karštai rūkytas dešreles (šiuo atveju tai kalakutienos dešrelės). Pašaliname dešrelių apvalkalą, tuo atveju, jeigu tai nėra natūralus.
- Dubenyje sumaišome keletą šaukštų garstyčių su šlakeliu citrinos sulčių.
- Į kitą dubenį pritarkuojame fermentinio sūrio.
- Miltais pabarstome švarų ir sausą stalviršį. Dedame lakštą sluoksniuotos bemielės tešlos ir pakočiojame, kad tešlos lakštas būtų kiek plonesnis (gal 3 mm). Supjaustime lakštą į tokio dydžio mažesnius gabalėlius, kad vienu galėtume apglėbti dešrelę.
- Dešrelę apvoliojame garstyčių padaže, tuomet tarkuoto sūrio dubenyje ir suvyniojame į tešlos patalą. Užspaudžiame ir palyginame sujungimo liniją ir dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Taip paruoštas bandeles aptepame kiaušinio plakiniu, apibarstome kmynais ir kepame apie 15-20 min. 180 temperatūroje.
Gero apetito!
Recepto nuotraukos.